Cam değişimi gerektirmeyen Lane assist uygulaması

Turhan

Üye
İsim
Turhan Atasoy
Araç
Golf 1.4 TSI-BMT 125 Highline 2015
Geçen Aliexpres'te dolaşırken tesadüfen çıktı karşıma.Muhtemelen OEM bir uygulama değildir fakat çan çin çon kardeşlerimiz bu line assist uygulaması için herkese dert olan cam değişimi olayını çözmüşler.Yani uygulama muhtemelen çok orjinal görünmeyecektir fakat line assist montajı yaptırmak isteyipte sırf bu cam değişimi yüzünden ve fazla takıntısı olmayanlara kesinlikle bir çözümdür.ilanda fazla detay yok,fakat resimlerden gördüğüm kadarıyla uygulama çokta basit aslında.
-Önce braket'in konumunu belirliyorsun,muhtemelen en ideal dikiz aynasının sağ tarafı
-Daha sonra ilandaki özel folyoyu belirlediğin konuma yapıştırıyorsun
-Yapıştırdığın folyonun üçgen kısmına dikkat ederek üztüne silikon yardımıyla braketi yapıştırıyorsun
-Daha sonra brakete kamerayı takıyorsun,kameranın kablosu yine ilanda gözüken kanaldan geçirilerek tavan döşemesine doğru alınıyor.En baştaki folyonun yapıştırılacağı konumu bu kamera kablosu kanalıda berliyor aslında,kanalın ölçülerine dikkat ederek folyonun konumu belirlenmeli.
Ve hepsi bu.Ben birisi uygulama yapmadan ve nasıl görüneceğini bilmeden bu işe girişmem şahsen,ama mutlaka denemek isteyenler çıkacaktır diye düşünüyorum,merakla gelişmeleri bekliyor olacağım (y);)
Buda link:https://tr.aliexpress.com/item/1005....0.0.7c74406a3s4uRc&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur

Ekli dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    320.8 KB · Görüntüleme: 78

kamera dogru yerinde olmayinca kalibrasyon saglikli olacak mi diye soru isareti olustu bende.

hocam bu iş öyle kolay değil. sonra araba şeritte durmuyor dersiniz. siz bu şekilde kamerayı orijinal yerine takamazsınız. ya aşağıda yada kenarda olacak.

hocam bu iş öyle kolay değil. sonra araba şeritte durmuyor dersiniz. siz bu şekilde kamerayı orijinal yerine takamazsınız. ya aşağıda yada kenarda olacak.
İlker hocam olaya çok vakıf değilim,fakat şahsi fikrim kameranın orjinal yerinde olması şart değil,kaldıki özellikle comfortline ve highline araçlarda orjinal yerine montajı mümkün değil,siyah noktalı alan yüzünden,zira kameranın gözü tamda o alanın alt tarafına felan denk geliyor.Midline araçlarda o alan yok ve kamera orjinale yakın konumlandırılabilir eğer bu çok önemliyse.Ama baştada söylediğim gibi konum çok önemli değil kanımca,asıl önemli olan montaj yapılan yere göre kameranın kalibre edilmesi bence.Kameranın orjinal konumu camın ortasında olması tamamen simetri açısından olduğunu düşünüyorum ben,biraz kenarda olması bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum

İlker hocam olaya çok vakıf değilim,fakat şahsi fikrim kameranın orjinal yerinde olması şart değil,kaldıki özellikle comfortline ve highline araçlarda orjinal yerine montajı mümkün değil,siyah noktalı alan yüzünden,zira kameranın gözü tamda o alanın alt tarafına felan denk geliyor.Midline araçlarda o alan yok ve kamera orjinale yakın konumlandırılabilir eğer bu çok önemliyse.Ama baştada söylediğim gibi konum çok önemli değil kanımca,asıl önemli olan montaj yapılan yere göre kameranın kalibre edilmesi bence.Kameranın orjinal konumu camın ortasında olması tamamen simetri açısından olduğunu düşünüyorum ben,biraz kenarda olması bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum
Bakarsanız kamera camda tam simetrik olarak da ortada durmuyor hocam. Ama neticede siz araç yüksekliğine göre kodlama yapıyorsunuz ve kamera konumuna göre yüksekliği harmanlayıp ona göre işlev görüyor. Şahsi kanaatim sorun olacağı yönünde.

Sizinle aynı fikirdeyim. Fabrika çıkışı şerit takipli golf yediler de kamera bir tık şağ tarafta konumlandırılmış

Ekli dosyalar

• 860737E2-E3BD-4376-A201-6C0D6A9C9F50.png
    860737E2-E3BD-4376-A201-6C0D6A9C9F50.png
    688.3 KB · Görüntüleme: 71
Sizinle aynı fikirdeyim. Fabrika çıkışı şerit takipli golf yediler de kamera bir tık şağ tarafta konumlandırılmış
7616445B-3593-4BF0-BC1A-A0989070A34F.jpeg
Hocam ortada olan da özellikle ışık sensörüne göre bakarsanız bir tık sağda, yani şöför tarafında duruyor. Bunun başarılı bir şekilde aslına uygun monte edilebileceğini pek düşünmüyorum.

Arkadaşlar şuan ne desek boş,yakında çıkar kokusu,olumlu yada olumsuz yönde.Fakat eğerki bu çinli arkadaşlar bunu üretmiş,başarılı çalışma olasılığı yüksek kanımca.Ben retrofitçi arkaşların yerinde olsam 1-2 set alır denemesini yapardım.Bu arada benzer ilanlar çoğalmış,bugün farkettim

bu parça beş yıldır satılıyor. alıp kullanan görmedim. üretici isterse kamerayı camın sağ köşesine koyar. ona göre yazılım yapar. siz ortaya konulmak için ayarlanmış kamerayı sağa sola koyamazsınız. ama aşağı yukarı olabilir. o da kısıtlı olur sanki. bunun kalibrasyonu biraz kaçık olsun şerit çizgilerini yakalayamaz. hayati önem taşıyan bir işlem. ben olsam cam almadan yapmam.

bu parça beş yıldır satılıyor. alıp kullanan görmedim. üretici isterse kamerayı camın sağ köşesine koyar. ona göre yazılım yapar. siz ortaya konulmak için ayarlanmış kamerayı sağa sola koyamazsınız. ama aşağı yukarı olabilir. o da kısıtlı olur sanki. bunun kalibrasyonu biraz kaçık olsun şerit çizgilerini yakalayamaz. hayati önem taşıyan bir işlem. ben olsam cam almadan yapmam.
Sağ köşeye koyarsa field of view sağlanamaz o sebepten koyamazlar :)

Ben bu yolla da çalışacağını düşünüyorum. Zamanında bir rus abi bu işi yaptı ve blogunda da yayınlamıştı sanki.
Kameranın azıcık konum değiştirmesinin genel görüntüyü çok etkileyeceğini zannetmiyorum.
Ha benim arabamda da cam değişti ama bunu yapmayı teklif etselerdi en azından denemeye değerdi bence.

Bu camlardaki siyah boyanın bir silinme tekniği olsa idda ediyorum line assistli cama geçmeden o işi orjinal bir şekilde hallederim.Ama sanırım silinemiyor.Belki özel bir zımpara ve makineyle yapılabilir fakat arabanın içi baya batar.Bilenler bilir Aliexpreste orjinal line asistli camda bulunan braket'te var,bu arada o brakette öyle ucuz birşey değil fakat inanın ben işin maddiyatından çok cam değişimi esnasında arabada oluşabilecek muhtemel hasarlardan korkuyorum.O konuda inanılmaz şansızım,kesin birşey olucak biliyorum o yüzden cam değişimine cesaret edemiyorum.

Geri
Üst Alt