Golf5 2006 Şoför tarafı cam otomatiği ve bagaj kapağı sorunu

doganay

Yeni Üye
İsim
serdar
Araç
Golf V 2006
Merhaba herekese;
2006 golf fsi aracımın 2 sorunu var ve ne kadar uğraştıysam çözemedim.
Umarım bilen birisi vardır.

- Şoför camı biraz açıkken camı kapatmaya çalıştığımda sanki bir şeye takılır gibi olup tamamen açılmaya başlıyor. Eğer cam tamamen açıksa ilk basmada duruyor ikici basmada cam kapanana kadar basılı tutmak gerekiyor. Adaptasyon yapmayı çok denedim ancak düzelmiyor.

- İkinci sorun ise arka yolcu kapılarını açmadan bagaj kapağı açılmıyor. Daha önce bu şekilde değildi. Ne yaptıysam menüde bir ayarını bulamadım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kardeşim bagaj sorunu bende yaşadım ama senin gibi değil hiç açılmıyordu sorunu bagajın menteşenin orasından geçen elektirk kabloların orada bulduk kablolarda kesikler vardı lehim yaparak çöztük

Upvote 0
Merhaba herekese;

- Şoför camı biraz açıkken camı kapatmaya çalıştığımda sanki bir şeye takılır gibi olup tamamen açılmaya başlıyor. Eğer cam tamamen açıksa ilk basmada duruyor ikici basmada cam kapanana kadar basılı tutmak gerekiyor. Adaptasyon yapmayı çok denedim ancak düzelmiyor.

- İkinci sorun ise arka yolcu kapılarını açmadan bagaj kapağı açılmıyor. Daha önce bu şekilde değildi. Ne yaptıysam menüde bir ayarını bulamadım.

Dostum camlarda aynı sorunu yaşıyorum. çözüm buldun mu.?

Upvote 0
ön iki camda benim de aynı sorun var. ankarada bir elektrik ustasına gösterdiğimde camların iniş çıkış fitillerinin oralarda çok fazla kir ve pislik olduğu için cam el gibi bir şeye takıldığını sanıp kendini güvenli moda alıp açılıyor dedi. çözümü için würth marka silikon spreyi alıp cam yoluna bolca sık dedi. 1 kutu spreyi sıktım şoför camına ve epey iyileşme oldu artık daha nadir yapıyor ancak bol bol sıkmak gerektiği için biraz masraflı oluyor.

Upvote 0
Merhaba herekese;

Benim de 2005 model Golf 5 aracımda aynı cam sorunu vardı şoför tarafındaki düğmeler sürekli problem çıkarıyordu en son tuş takımını yenileyip cam mekanizmalarını kontrol ettirip temizlettim fitiller vs elektrik tesisatı da kontrol edilmişti sonrasında bir sorun çıkarmamıştı. Tuş takımı çok çabuk bozuluyordu çok hassastı dikkatli olmak lazım cam arasından giren su damlaları da problem çıkarıyor olabilir. Tamirci usta Golf 5 lerde kronik olduğunu söylemişti.

Upvote 0
Merhaba herekese;

Merhaba,
1)Bagaj sorunu kronik sanırım. Benim aracımda da kapılar kilitli değilse sadece ön kapıyı açmam yeterli oluyor. Benim için problem değil aslında.. Fakat forumda bir arkadaş bagaj içinde yer alan kablolara baktık kopmak üzere olduğunu gördük ve onarımını yaptık ve şuan bir problem kalmadı dedi.
2)Cam açma olayı. Sağ camım bu şekilde bir şey yapıyordu sonradan daha da yavaşladı yağmurlu bir gece evin önüne park ederken deneyim dedim. bir hışırtı sesi geldi film katlanıyor sandım. Cam yarıda kaldı. Elimle çekerek kapattım camı. :) sonra camcıya gittim ve telin paslanıp koptuğunu gördüm. Değiştirdik ve değişim esnasında camın gözükmeyen kısmının baya kirli olduğunu gözlemledim. Tek problem kapı sacının sökülmesi oluyor. Bizim araçlarda bu işlemin yapılabilmesi için kapı sacını sökmeleri gerekiyor :)

Upvote 0

Geri