Style 1.0 Nexen Lastik

İsim
Gökhan
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce golf 7.5 1.0 midlineplus kullanıcısıydım. O aracımda continental lastikler vardı. Şimdiki aracım golf 8 1.0 Style ve üzerinde Nexen (üzerinde gelen) marka lastikler var. Golf 8 ile virajlarda aracım 3 kere arkadan kaydı ve esp devreye girdi. (Virajlara biraz sert girdim) Bu virajlara 7.5 ile girdiğimde hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Sorun sizce lastiklerde mi? Araç daha 11 aylık. Lastikleri değiştirmem zor. Bu durumu yaşayan ve gözlemleyen başka arkadaşlar oldu mu? Acaba lastiklerin basıncını mı kontrol ettirsem. Sonuç olarak Nexen lastiklerden şu an için hiç memnun değilim.

Son düzenleme:

Merhaba benim İmpressionda nexen ile geldi...

Şuan Michelin kullanıyorum...

Bütçen var ise düşünme değiştir...

Benim aracımda 225 tabanlı lastik var. Mutlaka tabanın daha geniş olmasının da etkisi vardır ama Continental premium contact 6 lastik kullanıyorum ve sert girdiğim virajlar olmasına rağmen arkadan kayma hiç yaşamadım. :/

Nexen lastikler Life paketle gelirdi. Style paketin lastiklerini de mi nexen vermeye başlamışlar.

Hava sıcaklığı neydi problemi yaşadığınızda? Yazlık lastikler setleşmiş olabilir mi?
Hocam 9-10 derecelerde yanlış hatırlamıyorsam. İzmir’de yaşıyorum. Yerler ıslak değildi

Benim aracımda 225 tabanlı lastik var. Mutlaka tabanın daha geniş olmasının da etkisi vardır ama Continental premium contact 6 lastik kullanıyorum ve sert girdiğim virajlar olmasına rağmen arkadan kayma hiç yaşamadım. :/
Yorum için sağ ol hocam. Dediğiniz lastikleri araştıracağım.

Selam. Bende de golf 8 life araç var üzerinde neden lastiklerim var. İzmir'deyim ben de. Yazın aracı yeni almışım tabii deli gibi güveniyorum. Menderes'den Gaziemir'e dönerkenki sert viraja aracın sınırlarını test edeyim diye biraz sert girdim. Bir noktadan sonra araç öyle bir savruldu ki o an neler oldu hatırlamıyorum. Araç kontrolden çıktı ve geri geldi. Ama az daha bariyere giriyordum. O noktadan sonra anladım ki bu lastiklerle kesinlikle zorlama yapılmaz. Aşırı riskli. Ek olarak geçen gün geyik testi izledim internette. Golf testte en başarısız araçlar arasında yer aldı. Kesinlikle kıçını toplayamadı. Özetle sanırım hem lastikler hem araç bu konuda çok zorlamaya gelmeyecek.

Golf için ideal lastik boyutu 225 45 17 , 205 55 16 da sert kalkışlarda patinajdan ilerleyemiyorsunuz ve sert virajlarda arkası çok rahat geliyor , ayrıca en en en kötüsü kafadan kayıyor

sıfır km alınan bir araçta ilk başlarda ani fren, aracın sınırlarını zorlayacak şekilde virajlara girme gibi şeylerin yapılmaması önerilir, lastiklerin 400-500 km rodajı vardır, yeni lastiklerin üzerindeki koruyucu katmanın üzerinden silinmesi 400-500 km boyunca vaad ettiği tam performansını veremezler,

Aynı şekilde yürüyen aksamında parçaların birbirine alışması için ilk başlarda araca fazla yüklenmemek, yüksek hızda virajlara girmemek gerekir,

Nexen marka lastikler ; Golf Mk8 Impression Life, Style, R-Line araçlarda geliyor,

Hatta yeni Audi A3 8Y kasa Advanced ve S-Line araçlarda da Nexen lastiklerle geldiğini gördüm.

Geri
Üst Alt