Hararet yükseliyor golf 7 1.6 dizel model 2014

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adnan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adnan1

Yeni Üye
İsim
Adnan
Araç
Golf 7
Slm yaz günlerinde düz yolda veya rampada 160 veya 180 git hararet yapmıyor rampada düşük hızda 80 hızda veya 100 hızda gittinmi hararet yapıyor bilgisi olan varmıdır selamlar.

@adnan1

Aynı sorun üzerine Bu açtığınız 4. Konu

Birseyi çok isteyince olurmuş derler

66. Kez konu açtığızda
Nokta atışı , arıza sebebini bir üye şaaak söyleyecek gibi hissediyorsunuz di mi.

Keske bu işler sosyal medyada tak tak çözülebilse??

İlk ve ikinci açtığınız konularda yardımcı oldum yada diger üyeler oldu zaten .

Slm yaz günlerinde düz yolda veya rampada 160 veya 180 git hararet yapmıyor rampada düşük hızda 80 hızda veya 100 hızda gittinmi hararet yapıyor bilgisi olan varmıdır selamlar.
slm benimde ayni anlattiniz gibi sorunum var sorunu bulabildinizmi bilgilendiriseniz sevinirim.

Termostat kontrolü yapıldı mı?

Yüksek hızlarda soğutma sistemi iyi çalışmasa bile hararet yapma ihtimali çok düşüktür. Çünkü 160KM hızla aracın her bir yerinden geçen hava doğal bir soğutma işlemi yapar.
Oysa araç yavaş hızlarda ilerlediğinde neredeyse tüm soğutma işini aracın soğutma sistemi yapıyor. Dolayısıyla sistem düzgün çalışmıyorsa hararet yapmaması için bir sebep yok.

Soğutma sisteminde zaten bozulacak onlarca parça yok. Termostat, Su pompası(devir daim), Su seviyesi.

su pompasi deyisim yaptim olmadi veya termostat aciyor yine cozemedim

Öncelikle soğutma sıvısı basite alınmamalı 4-5 yılda bir mutlaka itinayla eski sıvı kalmayacak şekilde klor pas yapacak su ilave edilmeden aksatılmadan yapılması gereken işlemlerden nedenini açıklayayım ..
Öncelikle sıvılarda silika maddesi yasaklandı G12evo silika içerikli g13 gliserin yerini ne kadar alır bilinmez..
Araç fabrikadan g12evo + genleşme kabındaki silika torba ile iyi kötü 6 yıl kadar idare ediyor. Klorlu şebeke suyu eklenerek bozulmaz ise eklediğinizi düşünelim ömrü max 5 yıla düştü bu süreçte değişmez ise.. pas dolayısıyla korozyon benzeri durumlardan bir çok parça zamanla sorun çıkaracaktır.

Devirdaim Klapesi sıkışır. Kronik
Manifolt soğutucu içerden çürür motor soğutma sıvısı gider. Kronik
Kalorifer peteği tıkanır. Kronik
Ana radyatör sağlıklı soğutma yapmadığından yağ ısınız +10/20 derece artar. Kronik
Motor bloğu iç duvarları çürür .. Kronik
Genleşme kabı içinde yer alan silika torbası zamanla pastan kaynaklı şişer ve patlar. Kronik
Yağ soğutucusu ve egr peteği patlar soğutma sıvısına yağ karıştırır.. Cay serisi motorlarla (YAĞ) Kronik.

2013/2014 araçta sıvı hiç değişmemişse geçmiş olsun.. Üzülerek söylüyorum o araca 500 kerede gusül abdesti aldırsanız o araçtan hayır gelmez..

Kökü çürümüş apse yapmış kaybedilmiş diş gibi düşünün geri dönüşü olmayan bir durum..

Aracim 2016 model 45 bin kusur kilometrede refraktometrem var kalibrosyon yapip kontrol ediyorum -30 gosteriyor sogutma su kabini acip bakiyorum sivi pembe homojen icinde hic kalinti yok demem o ki olcmeden degistirmeyin ama ara ara olcun senenin fazla onemi yok fabrikasyonsa 10 sene gidebiliyor

Geri