Lambda oksijen sensörü

hakan.karatas

Yeni Üye
İsim
Hakan
Araç
Golf5
Merhaba arkadaşlar aracım 2005 golf 5 FSI blf motor aracım uzun süre hep arıza lambası yaktı bujileri değiştirdim bobınlere bakıldı. Yine çare olmadı en sonunda yakıtı daha önce Shell den alıyordum bir kaç bp den aldm ondan sonra sensörler yanmamiş yakıt yani çiğ atıyor diye hat vermeye başladı tabi katalik konvertör vs hepsi birbirini tetıkliyor.yakıtı tekrar Shell den başladım enjektör temizleyici attm suan arıza lambası yakkmadı ama obd cihazına bağladım lambda değeri bana yüksek geldi.1 i geçiyor yolda bazen 2bile oluyor normal değerleri sanırım 0.44 yada 0.66 civari olması lazımmış ekran paylaştım gerçekten araç zengin mi çalişiyor.o kadar para verip sensörü bosuna değiştirmek istemiyorm.araçimda hızlanma sorunu da var lütfen bilen anlayan arkadşlar destekçi olsn .şimdiden teşekkürler 👍

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-02-13-22-28-50-696_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-02-13-22-28-50-696_com.miui.gallery.jpg
    58.1 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2023-02-13-22-28-50-696_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-02-13-22-28-50-696_com.miui.gallery.jpg
    58.1 KB · Görüntüleme: 6

katalizörün üstündeki nox sensörü kattan veri alamıyor arıza ışığı yakıyor sorun katalizörde aynı araçtan kullandım satarken de aynı sorun vardı ustanın dediği bu.

Katalizör daha geçen sene değiştirdm her ikisinide önü de arkayı da kaç yere götürdüysem oksijen sensörü değişeck dedi

Demiş oldugunıuz box sensörü oksijen sensörü değiştirdiğinde sorun çözülür mü araç çekişi hıZlanma vs düzelse verdiğim paraya acımam ucuz bi parça değil @bf417

Demiş oldugunıuz box sensörü oksijen sensörü değiştirdiğinde sorun çözülür mü araç çekişi hıZlanma vs düzelse verdiğim paraya acımam ucuz bi parça değil @bf417
Ustalara güvenim bu konuda sıfır sırf bu sebepten ve yakıt fazlalığından 2004 fsi aracımızı satmıştık servis nox sensörü demişti ve uçuk fiyat çekmişti. Bu durumda servise sormanızı tavsiye ediyorum yapılan işlemin garantisi ve düzelmezse çözümü olur sanayide bu işler zor şimdiden kolay gelsin

lambda değeri anlık havadaki oksijene motor sıcaklığına ortam sıcaklığına göre değişir.
arıza ışığı yaktığında hangi hatayı hangi kodla bırakıyor onu yazarsanız daha yardımcı olunabilir. şuan şu değer bana düşük yada yüksek gibime geliyor ile çözülemiyor malesef.
araçlar artık çok komplike yapıda bir sorun gözüktüğü yerden farklı noktada çıkabiliyor.
örneğin benim aracımdada bazen zengin karışım uyarısı veriyor ayağını gazdan çekip uzun süre yığdırınca, fakat map sensörü yan sanayi olduğundan emme manifoldundaki basıncı doğru okumamasından kaynaklanıyor. yada aracım çok geç marş alıyordu eksantrik sensörü yan sanayi idi çıkma orjinal takınca düzeldi.

Geri
Üst Alt