Yakıt katkısı

Mertshn

Üye
İsim
Mert
Araç
Volkswagen Golf 7,5
2017 1.4 TSİ golf aracım var. Yakıt katkısı kullanmayı düşünüyorum sizce kullanmalı mıyım?

Würth Benzin Enjektör Temizleyici Yeni Nesil 300 ml

2017 1.4 TSİ golf aracım var. Yakıt katkısı kullanmayı düşünüyorum sizce kullanmalı mıyım?

Gerek yok bence. Benzin filtresini değişmeniz yeterli. Uzun süre değişmedi ise.

Bilimsel olarak faydalı mı değil mi bilmiyoruz kapalı bir kutuya gönderiyoruz gerçi Würth’ü fakat her 5.000 km’de bir kullanırım aracımda. Yarım depo dolu iken doldurup üzerine benzini tamamlamak gerek diye biliyorum

Bilimsel olarak faydalı mı değil mi bilmiyoruz kapalı bir kutuya gönderiyoruz gerçi Würth’ü fakat her 5.000 km’de bir kullanırım aracımda. Yarım depo dolu iken doldurup üzerine benzini tamamlamak gerek diye biliyorum
Burada VW öneriyor mu ona bakmak gerekir. Bence boşa masraf yapıyorsunuz. Yakıt katkısı ne gibi bir fayda sağlayabilir. Enjektör temizliği desek oraya gidene kadar süzgeç ve yakıt filtresi var. Başka da faydalı olabileceği pek biryer yok.

1.2 tsi lerde benzin filtresi var mı arkadaşlar satılan bakım ve filtre setlerinde hiç görmedim

1.2 tsi lerde benzin filtresi var mı arkadaşlar satılan bakım ve filtre setlerinde hiç görmedim

Benzin filtresi var ama, değiştirilebilen bir benzin filtresi değil.

Yakıt deposunda, benzin şamandırası içerisinde.

Periyodik değişim yapılamıyor.

.

Burada VW öneriyor mu ona bakmak gerekir. Bence boşa masraf yapıyorsunuz. Yakıt katkısı ne gibi bir fayda sağlayabilir. Enjektör temizliği desek oraya gidene kadar süzgeç ve yakıt filtresi var. Başka da faydalı olabileceği pek biryer yok.
Haklısınız. Bizim arabalarımızı çok sevmemizden hep kaynaklanıyor bu durum içimiz temizleniyor sanırım enjektörlerden önce psikolojik olarak :) :)

ben bujileri hiç değiştirmedim benden önceki sahipleri de değişmemiş sanırım bir şikayetim yok çok ta anlamıyorum gerçi ama enjektör temizleyici veya kurum temizleyici gibi bir katkı kıllansam olurmu öneriniz olurmu daha önce kullanan olduysa eğer aracım 1.2 tsi

ben bujileri hiç değiştirmedim benden önceki sahipleri de değişmemiş sanırım bir şikayetim yok çok ta anlamıyorum gerçi ama enjektör temizleyici veya kurum temizleyici gibi bir katkı kıllansam olurmu öneriniz olurmu daha önce kullanan olduysa eğer aracım 1.2 tsi
bujilerin ömrü 60k km civarı. Bu sürede değişmedi ise daha sağlıklı bir çalışma için değişebilirsiniz. Yoksa teker teker arıza vermeye başlarlar.

Dozaja ve sık kullanmamaya dikkat edildiği sürece bir zararı yoktur.

Kısa mesafe kullanımlarda bir faydası yoktur.

Sadece uzun mesafe ( en az 5 saat ve üzeri ) yolculuklarda ve devirli ( 3000 rpm ve üzeri ) kullanımlarda fayda sağlar.

Ürün tam dolu olmayan depoya ilave edilir, üzerine benzin takviyesi yapılarak depo tamamen doldurulur ve 1 tam dolu depo yakıtın en az yarısını tüketecek kadar kesintisiz yolculuk yapılır. ( Arada kısa süreli molalar verilebilir ) Aracın ciğerlerini açacak kıvamda üst devirlerde kullanmaya gayret edilir.

Bunu haricinde, sakin ve düşük devirde kullanarak kesintisiz 7 saat yolculuk da yapsanız bir işe yaramaz veya ürünü depoya ilave ederek, katkı ilave ettiğiniz 1 depo yakıtı şehir içinde günlük kullanımda, bir kaç günde veya bir kaç haftada bitirmenin de bir faydası olmaz.

En etkili olanı : Liqui Moly Pro Line Benzin Sistem Temizleyici

https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-benzin-sistemi-temizleyicisi-5153

.

Geri
Üst Alt