Benzin/Dizel hangi firma/şehir/istasyondan yakıt alıyorsunuz?

Lycian

Üye
İsim
Ages
Uzun süredir TDI ve TSI aracımız için Opetten yakıt alıyordum ama son dönemde BP'ye döndüm. BP büyük şehirlerde kendi istasyonları vs var ancak şehir dışında Opete göre biraz daha sıkıntılı. Dizel ve benzinde motor bir tık daha sessiz daha güzel çalışıyor gibi geldi. Tabi psikolojik olabilir...

Sizlerin deneyimleri nedir?

Ustaların ne dediğini bilmem ama dizel konusunda konuşacak olursam babamda 2006 model transporter var (sıfırdan beri bizde) 130 hp lik 2.5 tdi yıllarca shell den aldık hep yakıtı ancak araba arıza açıyordu motorun kendisi hariç bir çok parça tamir gördü veya değişti petrol ofisinden alıyoruz 5-6 senedir araçta 0 arıza ustamızda petrolden alın diyor benim tecrübelerim bu kadar :) bende 1.6 tdi golf var 2 senedir biniyorum 24 bin km yaptım herhangi bir sorunu yok ve de egzozumun için tertemiz bende petrolden alıyorum diğer arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum belki diğer firmalardan da alıp sorun yaşayamayan illaki vardır

a shell den aldık hep yakıtı ancak araba arıza açıyordu motorun kendisi hariç bir çok parça tamir gördü veya değişti petrol ofisinden alıyoruz 5-6 senedir araçta 0 arıza ustamızda petrolden alın diyor benim tecrübelerim bu kadar :) bende 1.6 tdi golf var 2 senedir biniyorum 24 bin km yaptım herhangi bir sorunu yok ve de egzozumun için tertemiz bende
Petrol Ofisinin dizeli genelde beğeniliyor. Yani genelde hile hurda olmadığı sürece yakıt aynı rafinerilerden geliyor. Firmaların koyduğu az miktarlardaki katkı bir değişiklik yaratan. Birde tank temizlikleri, filtreler vs önem arz ediyor.

Shell konusunda memnun olan da var olmayan da var. Devamlı Shell kullanan arkadaşlardan fikirlerini duymak isteriz.

Ustaların ne dediğini bilmem ama dizel konusunda konuşacak olursam babamda 2006 model transporter var (sıfırdan beri bizde) 130 hp lik 2.5 tdi yıllarca shell den aldık hep yakıtı ancak araba arıza açıyordu motorun kendisi hariç bir çok parça tamir gördü veya değişti petrol ofisinden alıyoruz 5-6 senedir araçta 0 arıza ustamızda petrolden alın diyor benim tecrübelerim bu kadar :) bende 1.6 tdi golf var 2 senedir biniyorum 24 bin km yaptım herhangi bir sorunu yok ve de egzozumun için tertemiz bende petrolden alıyorum diğer arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum belki diğer firmalardan da alıp sorun yaşayamayan illaki vardır
Bu arada transporterda arızalar yakıt sistemi kaynaklı mıydı?

Bilindik markaların hangisinden alırsanız alın aralarında kullandıkları katkı harici bir fark yoktur zira yukarıda bir arkadaşımızın dediğ gibi aynı rafineriden çıkıyorlar.Fakat asıl önemli olan ve dikkat edilmesi gereken başka bir husus var,bunu eski bir istasyon çalışanı olarak söylüyorum:Markadan çok,yakıtı asıl konum olarak hangi istasyondan aldığınız önemli,zira insanların yaptığı büyük bir hata söz konusu.Hangi istasyon yoğunsa ondan alırlar yakıtı,çünkü yoğun olduğuna bakarak demekki buranın yakıtı güzel,yanlışına kapılarak!Halbuki yoğun istasyonlarda depolar çabuk boşalır ve tankerler sürekli dolum yapar,buda tankların dibine biriken tortuları hareketlendirir.Tamam,yakıt araca gelene kadar birkaç filtreden geçiyor fakat yinede aradan sızan kötü partiküller olabiliyor.Bu sebepten markaya çok takılmayarak daha sakin konumda olan istasyonlar tercih etmeye çalışın👍

Petrol Ofisinin dizeli genelde beğeniliyor. Yani genelde hile hurda olmadığı sürece yakıt aynı rafinerilerden geliyor. Firmaların koyduğu az miktarlardaki katkı bir değişiklik yaratan. Birde tank temizlikleri, filtreler vs önem arz ediyor.

Shell konusunda memnun olan da var olmayan da var. Devamlı Shell kullanan arkadaşlardan fikirlerini duymak isteriz.

30 yıldır Benzini ve Mazot ' u Shell den alıyorum.

Hiç yakıt alakalı sıkıntı yaşamadım.

Bir akrabamız, 2017 - Mercedes E180 aracına 2 yıldır bir fiil Petrol Ofisinden benzin alıyor. Hiç yakıt kaynaklı sıkıntı yaşamadı.

.

Shell’den aldığımda menzil olarak düşük geldi, Opet’te denedim ve motorun sesli çalıştığını farkettim. Forumumuzda da üye olan smokemotion YouTube kanalının sahibi, Mertin bir kaç videosuna istinaden bir süredir BP den alıyorum yakıtı ve memnunum.

Shell’den aldığımda menzil olarak düşük geldi, Opet’te denedim ve motorun sesli çalıştığını farkettim. Forumumuzda da üye olan smokemotion YouTube kanalının sahibi, Mertin bir kaç videosuna istinaden bir süredir BP den alıyorum yakıtı ve memnunum.
araç benzinli mi? Ankarada hangi BP istasyonlarını tercih ediyorsunuz?

Bildim bileli Shell V-Power kullanırım, hiç sorun yaşamadım, psikolojik midir bilemem ama performans olarak ta araç daha atik hissettiriyor.

14 yıldır Shell'den alıyorum, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ankara Kazım Karabekir ve Ahmetler Shell. Deneyimlerime göre Fuelsave alınca menzil bi 50 km artıyor.

araç benzinli mi? Ankarada hangi BP istasyonlarını tercih ediyorsunuz?
Önceki aracım dizeldi, onda da bp kullanıyordum fakat golf 1.2 tsi dı, son 3 yıldır benzinli araç kullanıyordum. Ankara’da yaşadığım bölgeye yakın bp istasyonu yok, bu sebepten ötürü gittiğim yol üstünde hangi bp yi bulursam oradan alıyordum.

100 bin km 6 yıldır shellden başka bir yerden mazot almadım hiçbir problem yaşamadım.

Geri
Üst Alt