Çok sağolun. Eşim arnavutköye havaalanına haftada 2-3 kere uçuşa gidiyor gidiş geliş 100 km Bir yatma durumu olmadı. Sabah herzaman aldığımız shellden almış ama fişini bulamadı malesef. Soru sorunca, Yetkili ustayı aradı yanımda usta süre gelen bir olay birikmiştir dedi önce, içine yanlış yakıt mı var dedim yok mazot var dedi sonra filtreler ne işe yarıyor dedim ozaman motorda da sıkıntı vardır dedim buna Ar-ge gerekir ama Ar-ge yok dedi beni tatmin etmedi açıklama. Beni rahatsız eden bir durum var burda yaptığımız bakımların bir anlamı yok demekki.
Yahu öyle saçma şey mi olurmuş, neymiş efendim süre gelen bir olaymış birikmiştir diye cevap vermek..,
87 bin tl. onarım masrafı var, sanki çok normal bişeymiş gibi konuşuyor, her 3 araçtan 1’inde böyle birşey oluyormuş gibi konuşuyor,
Araçta 87 bin lira tamir masrafı var ama usta neden kaynaklandığını bilmiyorsa arabayı tamir etmesine de gerek yok,
Aracın ilk sahibi misiniz..?
Ve araç ilk alındığından beri yetkili servis bakımlı mı..?
Sormamın sebebi 2014-2016 model yılı aralığında üretilen bazı TDI araçlarda yakıt hattı için fabrika tarafından bir iyileştirme (güncelleme) yayınlanmıştı, siz de bu güncelleştirme yapılmış mı..? bilebilseydik ona göre konuşurduk.,
Zamanında VW Almanya tarafından TDI motorlu Golf ‘ler için
(20Y9 kodlu) —>
”yakıt gidiş hattının ayarlanması” adı altında servis aksiyonu (güncelleme) yayınlaşmıştı, bu sorundan etkilenen araçlarda yakıt gidiş hattında bazı yakıt hattı boruları değiştiriliyordu bazı iyileştirmeler yapılmıştı.,
Aracın geçmiş bakımlarındaki (iş emri ve müşteri istek formu) evraklarında bu
20Y9 kodlu güncelleme (iyileştirme) yapılmış mı yazmaktadır, veya telefonunuzdan volkwagenim uygulamasına girerek, servis geçmişi kısmından geçmişte yapılan tüm işlemleri, tüm bakım geçmişini, yapılan tüm servis aksiyonlarını (güncelleme/iyileştirmeleri) görebilirsiniz.