Araç içi ses yalıtımı

Ayhan5353

Üye
İsim
Ayhan
Arkadaşlar araçlarına profesyonel anlamda yol sesi yalıtımı yaptıran varmı. Subigarage yada ctk gbi yerlerde. Şahaen düşünüyorum fakat me gibi değişiklikler oluyor . Gerçekten etkilimi . Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Ctk yaptıranlar memnundu diye hatırlıyorum. Gerçek etkisini kullanıcılar verir diye düşünüyorum.

Bugün aracımı yalıtım yapılmış olarak teslim aldım. Sizin konu buna denk gelmiş oldu.
Kesinlikle fark ediyor.
Motor sesi kabine daha az gelmeye başladı. Alt devirlerde çok çok azaldı ses. Süspansiyon seslerini artık hemen hiç duymuyorum. Araç sanki bir üst segmentmiş gibi hissettiriyor ses anlamında.
Ben ucuz yollu sadece 4 kapı ve bagaj için yaptırdım o bile bu kadar fark ettiyse taban tavan davlumbaz girilse ortaya çıkacak sonucu hayal bile edemiyorum.

Hayırlı olsun hocam. Nerde ne kadara yaptırdınız? Yapılan yerlerin fotosunu paylaşır mısınız? Fikir edinelim.

Hayırlı olsun hocam. Nerde ne kadara yaptırdınız? Yapılan yerlerin fotosunu paylaşır mısınız? Fikir edinelim.
Ender Elektronik'te yaptırdım hocam. 4 kapı + bagaj zemini 5500'e geldi. Fiyatlar ufak bi zam yemiş olabilir. Ocak ortası gibi anlaşmıştım ancak bu hafta sıra geldi ve yaptırabildim. Kapı kartonu kapalı olduğundan paylaşamam ama bagaj zemini atabilirim yarın isterseniz.

Ender Elektronik'te yaptırdım hocam. 4 kapı + bagaj zemini 5500'e geldi. Fiyatlar ufak bi zam yemiş olabilir. Ocak ortası gibi anlaşmıştım ancak bu hafta sıra geldi ve yaptırabildim. Kapı kartonu kapalı olduğundan paylaşamam ama bagaj zemini atabilirim yarın isterseniz.
Çok teşekkür ederim. Hocam hangi malzemeleri kullandıklarını biliyormusun . O süspansiyon çalışma seslerine etkisi varsa bu gerçekten çok önemli bir etken . Bende ctk nın ürününü alıp önce ön davlumbaz içlerine sonra bagaj kısmını düşünüyordum.

Çok teşekkür ederim. Hocam hangi malzemeleri kullandıklarını biliyormusun . O süspansiyon çalışma seslerine etkisi varsa bu gerçekten çok önemli bir etken . Bende ctk nın ürününü alıp önce ön davlumbaz içlerine sonra bagaj kısmını düşünüyordum.

Merhabalar, aynı şekilde davlumbaz izolasyonu planlıyorum. Elimde ctk premium ve ctk sandwich malzemeler var. 1 paket premium malzeme ve 2 paket sandwich malzeme var. Sanıyorum rahatlıkla artacaktır. Zira ön davlumbazın yarısı ve arka davlumbazın tamamı için malzemeyi kullanacağım. Kalanı bagaj bölümünde kullanmayı planlıyorum. Pek çok kişi etkisi olmaz, 1-2 db azalırsa ne olacak gibi sözler ediyor. İşi bilen birilerine yaptırın hocam. Adamlar daha 2 desibelin %50’den fazla azalma oluşturacağını bilmeden size yardımcı olamaz. Akıl almaz saçmalıkta beyanlar duydum bu süreçte. Havalar ısındığında 1-2 haftaya uygulama yapmış olurum sanıyorum, o zaman elbette mesajımı güncellerim.

Geri
Üst Alt