Focus hiç hazzetmediğim bir model, hiç binmedim de kullanan yakınımda yok. Bu yüzden kağıt üzerinde çıkarımlar yaptığımı, yazdıklarımın gerçeklerden uzakta olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun okurken.
Donanım yönüyle baktığımda Comfortline Golf 7 yle aynı gibi duruyor.
Ek olarak;
- Katlanır ayna
- 17" jantlar
- Geri görüş kamerası
- 12.3” Dijital Yol Bilgisayarı
- Navigasyon
- Seçilebilir sürüş modları (Eco - Normal - Sport)
- Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi
- Kablosuz şarj ünitesi
- Ford SYNC 4 - Bilgi ve Eğlence Sistemi & 13” renkli dokunmatik ekran ile (8" mi 13" mi emin olamadım)
Gibi donanımlara sahip olacaksınız (Eğer bir yanlışlık yapmadıysam bakarken)
Ancak yenilikçi birçok donanım opsiyonel alınıyormuş. Keşke Golf 8 Life 1.0 E-Tsi şuan bayiilerde sıfır bulunabiliyor olsa...
Ford'un 1.0 Ecoboost motorunun 125 ps gücü güzel ama 170nm torka takıldım ben!
Evet devrini alırsa yokuşta yığılmaz ama, 10 yıllık 1,2 tsi (175nm) Golf 7 ile aynı torku 1 milyon tl rakama satın almak da ne bileyim biraz iştah törpülüyor gibi..
Biz 1.2 tsi cılar bu aracı sürsek belki hissetmeyiz de, siz tdi kullanıcısı olarak 250nm torktan 170nm torka düşünce büyük ihtimalle aradaki farkı hissedeceksiniz.
Yakıt tüketimi nasıl olacak araştırmak lazım, çok dur kalklı trafikte kullanmayacaksanız açık yollarda 70 - 80 km hızlarda seyredebilecekseniz belki tsi gibi tasarrufludur bilmiyorum.
Araç sıfır km ve boş olmayan bir paket, sevmediniz değişmek istediniz diyelim belki aldığınız fiyatın üzerinde satma imkanınız olacak.
Belki de sevip kullanacaksınızdır, 7 yaş 130 bin km daha yeni bir araç sonuçta alacağınız araç.