Merhaba arkadaşlar aracım 80 bin kmde ön ve arka balatalar kaç kmde değiştirilmelidir? Değiştireceksem orijinal iyi marka hangisidir aydınlatırsanız sevinirim
Çok bilgilendirici oldu hocam çok teşekkür ederimFren balatasında değişim km si yoktur. Balata ne zaman biterse o zaman değiştirilir.
Ön ve arka balatlar farklı zamanlarda bitebilir. Görsel kontrol yapılarak önler bitmişse sadece ön balatalar, arkalar bitmişse sadece arka balatalar değişir. Balata kontrolü sırasında disk yüzey kontrolü de yapılır. Disk yüzeyinde bozulma veya disk kalınlığında aşırı ( toleransın altında ) incelme var ise disk ve balatalar birlikte değiştirilir.
Yetkili serviste değişim yapılacaksa zaten marka seçeneği yok, orijinal Vw den tedarik edilen 2 çeşit balata mevcut. Biri Economy sınıfı uygun fiyatlı, diğeri normal yüksek fiyatlı. Ellerinde o an hangisi varsa onu takarlar. Her ikisinden de varsa tercih yapabilirsiniz.
Benim arka balatalar bitmişti, yetkili serviste sadece arka balata değişimi yaptırdır. Economy sınıfı tercih ettim , bir sıkıntı çıkmadı. Gayet güzel. Ama Economy sınıfı balata taktırıp memnun kalmayanlar da var.
Dışarıda sanayide yaptıracaksanız
Ate - Ferodo - Bosch - Textar - Trw - Hella - Valeo gibi markalar iyidir. Fiyatları farklıdır. Bütçenize uygun olan herhangi birini tercih edebilirsiniz.
.
Ate - Hella pagid ötmüyor. Bendeki ferodo 10 bin km kadar alışır diye sabrettim baktım kanser edecek beni değiştirdim hella ile , diskte biraz fatura aşınma almasına rağmen tornaya gerek kalmadan balata ile çözdüm . Bosch - Kale balata konusunda piyasanın en kötüsü yakın arkadaşı uyarmıştım gitti bosch aldı uyanık ya 2 ay sabretti freni patlamış kamyon fren sesi gibi sokağın başından duyuluyordu. Sonrasında ate taktırdı tekrar balata ve işçilik parası gitti tabi..Ate - Ferodo - Bosch - Textar - Trw - Hella - Valeo gibi markalar iyidir. Fiyatları farklıdır. Bütçenize uygun olan herhangi birini tercih edebilirsiniz.
.
Ate - Hella pagid ötmüyor. Bendeki ferodo 10 bin km kadar alışır diye sabrettim baktım kanser edecek beni değiştirdim hella ile , diskte biraz fatura aşınma almasına rağmen tornaya gerek kalmadan balata ile çözdüm . Bosch - Kale balata konusunda piyasanın en kötüsü yakın arkadaşı uyarmıştım gitti bosch aldı uyanık ya 2 ay sabretti freni patlamış kamyon fren sesi gibi sokağın başından duyuluyordu. Sonrasında ate taktırdı tekrar balata ve işçilik parası gitti tabi..
Valeo 2020 öncesi gayet iyi markaydı üretim yeri değişene kadar.
Genel olarak araclarda balata degısımı için gözle konturol edebılırsın bitip bitmediğiniFren balatasında değişim km si yoktur. Balata ne zaman biterse o zaman değiştirilir.
Ön ve arka balatlar farklı zamanlarda bitebilir. Görsel kontrol yapılarak önler bitmişse sadece ön balatalar, arkalar bitmişse sadece arka balatalar değişir. Balata kontrolü sırasında disk yüzey kontrolü de yapılır. Disk yüzeyinde bozulma veya disk kalınlığında aşırı ( toleransın altında ) incelme var ise disk ve balatalar birlikte değiştirilir.
Yetkili serviste değişim yapılacaksa zaten marka seçeneği yok, orijinal Vw den tedarik edilen 2 çeşit balata mevcut. Biri Economy sınıfı uygun fiyatlı, diğeri normal yüksek fiyatlı. Ellerinde o an hangisi varsa onu takarlar. Her ikisinden de varsa tercih yapabilirsiniz.
Benim arka balatalar bitmişti, yetkili serviste sadece arka balata değişimi yaptırdır. Economy sınıfı tercih ettim , bir sıkıntı çıkmadı. Gayet güzel. Ama Economy sınıfı balata taktırıp memnun kalmayanlar da var.
Ate - Ferodo - Bosch - Textar - Trw - Hella - Valeo gibi markalar iyidir. Fiyatları farklıdır. Bütçenize uygun olan herhangi birini tercih edebilirsiniz.
.
Serviste takılan her parça garanti kapsamında dır!!!Bu hella pagid i öneren çok oluyor ama ben denemedim, bir de serviste takılan eco balatalarda ötme vs durumlarına garanti veriyorlar mı?
Memun kalmayanlar direk servise gitmeli ve sorunu belirtmeli değişim yapıyorlarFren balatasında değişim km si yoktur. Balata ne zaman biterse o zaman değiştirilir.
.
Vw servisinde takılan vıda bıle garantı kapsamındadır!!!Bu hella pagid i öneren çok oluyor ama ben denemedim, bir de serviste takılan eco balatalarda ötme vs durumlarına garanti veriyorlar mı?