18 Jant avantaj ve dezavantajları

frkntyy

Yeni Üye
İsim
Furkan
Araç
Golf 2015 1.2 TSİ Manuel
Aracımda orjinal 15 inç jant var , 18 Proteria düşünüyorum ama uzun vadede yürüyen aksamlarda sıkıntı olacağına dair yorumlar aldım . Bu işin dezavantajları ve avantajları nolur ? Deneyimleyenler bilgi verebilir mi ?

Aracımda orjinal 15 inç jant var , 18 Proteria düşünüyorum ama uzun vadede yürüyen aksamlarda sıkıntı olacağına dair yorumlar aldım . Bu işin dezavantajları ve avantajları nolur ? Deneyimleyenler bilgi verebilir mi ?
ben de aracı aldığımda 15 lik vardı üzerinde. 18 inç verona jant taktırdım fakat ağır olduğundan sanırım çukurda veya bozuk yollarda araba sarsılmaya başladı. Performans açısından sorun yaşamadım daha

Aracı yorabilir hocam ama performans açısından sorun olacağını düşünmüyorum.

Eğer çok çukur olan bir yerde yaşıyorsanız maksimum 17" ye geçmenizi tavsiye ederim. Yok bizim buralar güzel asfalt bende dikkatli kullanırım derseniz ölçünüz 225/40/18 dir. Yanak ölçünüz 40'ın altında olmasın. 15" te olan konforunuz yarı yarıya azalacaktır. Bu arada 7-8 yıllık olan amortisörlerinize daha çok iş düşecek belki amortisörün azalan ömrü alarm seviyesine gelip yağ kaçırmasına sebep olacaktır.

ben de aracı aldığımda 15 lik vardı üzerinde. 18 inç verona jant taktırdım fakat ağır olduğundan sanırım çukurda veya bozuk yollarda araba sarsılmaya başladı. Performans açısından sorun yaşamadım daha
Taktığınız veronalar replika mıydı peki ?

Ben de maksimum 17 ' tavsiye ederim konforu çok etkiliyor 18 inchler

Ayrıca orjinal olmayan veronalar ile orjinali arasında baya bir kalıp farkı var aynı durmuyor

Ben de maksimum 17 ' tavsiye ederim konforu çok etkiliyor 18 inchler
Hocam aracımı golf r body kite çevirdim bende 17 jant alıyım diyorum, aracın aksesuarlarına göre küçük mü durur jantlar sizce? Ayrıca aracımda şuan highline 17 jant bulunuyor.

Hocam aracımı golf r body kite çevirdim bende 17 jant alıyım diyorum, aracın aksesuarlarına göre küçük mü durur jantlar sizce? Ayrıca aracımda şuan highline 17 jant bulunuyor.
Bendeki 18 inç şuan

Ekli dosyalar

• 88B14885-4FF5-4243-BC1E-792EB54FEDE8.jpeg
    88B14885-4FF5-4243-BC1E-792EB54FEDE8.jpeg
    378.7 KB · Görüntüleme: 37
Hocam R line dönüşüme 17 biraz küçük kalıyor 18 gerekiyor ama 18 le de bitmiyor 3.5 luk en az yay atmak lazım yüksek kalıyor yoksa

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam peki önerebileceğin 3.5 luk yay var mı?
Eibach prokit önerebilirim kaliteli yaydır konfordan çok kayıp olmaz. Resim biraz geride ama belki fikir verebilir

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-03-21 at 20.47.38.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-21 at 20.47.38.jpeg
    120.7 KB · Görüntüleme: 24
  • WhatsApp Image 2023-03-02 at 20.58.10.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-02 at 20.58.10.jpeg
    64 KB · Görüntüleme: 24

Geri
Üst Alt