Arıza ışığı / uyarı lambası

İsim
Atakan
Araç
Golf 5 1.4 TSI
Arkadaşlar halihazirda bir başlık olduğu için yeniden oluşturmak istemezdim ama yanıt alamayinca mecburen oluşturuyorum.

Dün ilk kez egzoz gazı uyarı lambası ile karşılaştım. Sürüş esnasında 4-5 saniye kadar yandı sonrasında söndü ve devamında yaklaşık 45 dakika kadar kullandım bir daha karşılaşmadım.

Kitapçığından simgeye bakınca egzoz gazı uyarı lambası diyor.

Üstatlarim bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir umursamalı mıyım veya ne yapmalıyım sizce göstermeli miyim bir ustaya veya servise?

Kafasına esince yanıp söner o şeklinde yorumlar da var. Bu arada aynı gün 19 gün veya 3800 kilometre içinde bakıma götürme gibi bir şey yazmıştı ekranda sildim onu. Bununla bir ilgisi olma şansı var mı sanmıyorum tabii ki ama.

Sembolu internetten bulup ekledim hemfikir olmamız açısından. 1.4 TSI bu arada

Ekli dosyalar

• images (10).jpeg
    images (10).jpeg
    13.3 KB · Görüntüleme: 19

Üstatlarim 2. olarak da gaza yüklenince kisa süreli bir ıslık sesi, üfleme sesi gibi düşünebileceğimiz bir ses duyuyorum. Sadece dip gazda yani ani tepkime istediğim zamanlarda bunu duyuyorum. 1 saniye ıslık çalıp gidiyor:)

Yani bu demek oluyor ki turbo kaynakli bir sorun sanki değil mi? Turbo hortumlarinda delik, kaçak kaynakli olabilir mi sizce?

Yoksa tamamen farkli bir sebepten ötürü müdür?

Ve de çok maliyetli olur mu sizce? Umarim olmaz ama değerli görüşlerinize ihtiyacım var sevgili golf tutkunlari:)

Arıza kaydı sorgulamadan tahmin etmek zor ama DV olur turbo altında. O içi yırtılmış olabilir. Turbolu araçlarda genel sorundur.

Arıza kaydı sorgulamadan tahmin etmek zor ama DV olur turbo altında. O içi yırtılmış olabilir. Turbolu araçlarda genel sorundur.
Anladim hocam peki sizce maliyetli midir ve işlem zor mudur tahmininize göre?

eğer sorun o ise 1000tl civarı bir maliyet olur size. Arıza koduna göre belli olur.

eğer sorun o ise 1000tl civarı bir maliyet olur size. Arıza koduna göre belli olur.
Eyvallah hocam sağ olasin.
Peki kisa sureli yanip sönen ariza ışığıyla ilgili bi tahmininiz düşünceniz var midir acaba?

Geri
Üst Alt