Front Asist devre dışı hatası

Mertshn

Üye
İsim
Mert
Araç
Volkswagen Golf 7,5
Merhabalar.

2017 1.4 tsi highline paket golf 7.5 aracım var.

Sabah aracımı çalıştırdığımda

Front Asist devre dışı hatası verdi.​

Sinyal verince içeriye tik-tak sinyal sesinide kesti ve hata devam ediyor.
Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Merhabalar.

2017 1.4 tsi highline paket golf 7.5 aracım var.

Sabah aracımı çalıştırdığımda

Front Asist devre dışı hatası verdi.​

Sinyal verince içeriye tik-tak sinyal sesinide kesti ve hata devam ediyor.
Yardımcı olabilecek var mı acaba?
C826A8AF-CE5A-4B91-8152-46750CAE21BA.jpeg

Muhtemelen kalibrasyonu bozulmuştur. Serviste kalibrasyon yaptırmanız gerekiyor.
Ayrıca hayalet ekranınız da arıza veriyor. Muhtemelen sinyal seslerini duyamama sebebiniz hayalet ekrandan kaynaklı.

Aracı düz bir zemine getirip ön panjurdan logoyu sökün su terazisi yada tel uygulamaları ile radarın dik olarak açısına bakın %0 a yanaştırmaya çalışın kontağı aç kapa yapın eğer hata giderse aracı biraz sürdüğünüzde açıyı doğru yaptıysanız birdaha hata vermez. Fakat hata hiç gitmediyse odis ile kalibrasyon yaptırmanız gerekli.

Muhtemelen kalibrasyonu bozulmuştur. Serviste kalibrasyon yaptırmanız gerekiyor.
Ayrıca hayalet ekranınız da arıza veriyor. Muhtemelen sinyal seslerini duyamama sebebiniz hayalet ekrandan kaynaklı.
Bu arıza yandıktan sonra ses gitti bir ara düzeldi o ara seste geldi sonra tekrar bu hata devam etti. Cumartesi servise götüreceğim bakalım.

Aracı düz bir zemine getirip ön panjurdan logoyu sökün su terazisi yada tel uygulamaları ile radarın dik olarak açısına bakın %0 a yanaştırmaya çalışın kontağı aç kapa yapın eğer hata giderse aracı biraz sürdüğünüzde açıyı doğru yaptıysanız birdaha hata vermez. Fakat hata hiç gitmediyse odis ile kalibrasyon yaptırmanız gerekli.
Bir ara stop edip çalıştırınca hata düzeldi sonra tekrar aynı oldu. Muhtemelen temassızlık var gibi düşünüyorum bende

Bakalım bende öyle düşünüyorum servise gideceğim inşallah çok masraflı şey çıkartmazlar :)
Aracım sizinkiyle aynı, ben de geçenlerde benzer sorunu yaşadım. Yetkili servis fiyatını bilmiyorum ama dışardaki özel servislerde 1000-1500 tl fiyat veriyor. Ben ACC özelliğini kullanmayı zaten sevmediğim için yaptırmadım.

Bu gösterge hatasıda front asistten dolayı mı yanıyor yoksa ikisi ayrı arızalar mı acaba?

Bu gösterge hatasıda front asistten dolayı mı yanıyor yoksa ikisi ayrı arızalar mı acaba?
Göstergenin arkasındaki buzzer dediğimiz parçanın (sinyal seslerini veren parça) değişmesi gerekiyor. Bu hatanın ACC ile alakası yok. Servise bunun için giderseniz hayalet ekranı değiştirelim diyeceklerdir. Yaşadığınız yerdeki elektrikçilerden yardım alabilirsiniz.

Servise gösterdim. App car play açıldığı için bu hatayı verebilir geriye eski haline döndürün düzelir yoksa gelin bakarız felan dediler kısacası bir şey anlamadılar bence. Yarın dışarıda özel ww servise göstereceğim inşallah o anlayıp halleder 🤲🏼

Servise gösterdim. App car play açıldığı için bu hatayı verebilir geriye eski haline döndürün düzelir yoksa gelin bakarız felan dediler kısacası bir şey anlamadılar bence. Yarın dışarıda özel ww servise göstereceğim inşallah o anlayıp halleder 🤲🏼

İlk defa duydum servis biz beceremeyiz diyememis sallamis :)

Geri
Üst Alt