İkinci el piyasası hk.

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
İyi akşamlar herkese

Arkadaşlar, 2. El piyasası hk. Düşünceleriniz nedir? Fiyatlarda bir gerileme olabilir mi?

Sanmıyorum gerileme olacağını.. umarım olur ve herkes hayalindeki araca sahip olur, biraz durgun olur ancak bayram öncesi geçen sene olduğu gibi bu senede bi miktar artış olacağını düşünüyorum

enflasyon durmadığı sürece fiyatların gerileme ihtimalinin olmayacağını düşünüyorum. Malum kur da genel olarak artış halinde. Bunun üstüne sıfır araç teminindeki sıkıntılar eklenirse ben ikinci el fiyatlarının düşmeyeceğini düşünüyorum.
Birçok otorite tarafından seçim sonucu ne olursa olsun kurlarda yükseliş olacağı düşünülüyor.

Bu ülkede hersey olur

14 mayısa 14 gün kala

Bakarsınız

31 aralığa kadar ötv yi %80 den %30 a çektik derler

Yozgatta petrol bulduk
Yıl sonuna kadar benzini / motorini net 10 liraya düşürdük derler

Yada seçimden sonra aynı terane devam eder

Benzin 30

Arabada Ötv %120 olur.

Bende sizler gibi düşünüyorum.
Şaka gibi..

Bu ülkede hersey olur

14 mayısa 14 gün kala

Bakarsınız

31 aralığa kadar ötv yi %80 den %30 a çektik derler

Yozgatta petrol bulduk
Yıl sonuna kadar benzini / motorini net 10 liraya düşürdük derler

Yada seçimden sonra aynı terane devam eder

Benzin 30

Arabada Ötv %120 olur.
ötv gelir kaynağının büyük bir kısmını karşıladığı için ve hazinenin paraya bu kadar ihtiyaç duyduğu bir dönemde ötv indirimi bana imkansız geliyor. yeni araç almış olmama rağmen keşke düşse kalıcı olarak kaldırılsa ama şimdilik bir hayal bana kalırsa

İlk arabamı 27 Bin Tl ye aldığım arabayı tekrar eşim için 270 e aldım. 62'ye aldığım Polo Lounge 600 oldu. 93'e aldığım Golf 7 Highline 700 oldu. 2020 Corsa 435 e verdik oda 700 oldu... Yani hep uçuyoruz... Son çare Ami alacağım 🤭✈️✈️✈️

İlk arabamı 27 Bin Tl ye aldığım arabayı tekrar eşim için 270 e aldım. 62'ye aldığım Polo Lounge 600 oldu. 93'e aldığım Golf 7 Highline 700 oldu. 2020 Corsa 435 e verdik oda 700 oldu... Yani hep uçuyoruz... Son çare Ami alacağım 🤭✈️✈️✈️
Ami bile 250-300 bandında şaka gibi :D

Duyduğum kadarıyla bankalar kredileri 200bin ile sınırlamışlar. Biryerlerde birşeyler oluyor bakalım hayırlısı.

Clio için 100 bin tl bir fiyat artışı duydum zaten araç yoktu bakalım şimdi nasıl olacak

Aracı olanlar içinde olmayan içinde üzücü bir durum. Hiç normal bir durum değil bu fiyatlar..

Fiyatların düşmesi mümkün degil. Otv düşerse sifir arac fiyatları düşer, bulunursa sıfır arac alınır. ikinci elde işe yarar araç ilanı bulunmaz. Galeri ucuza vermez. Aciliyeti olmayan kimse vermez. Ben 10 a aldığımı, hükümetin keyfi kararları var diye niye 8 e satayım.

Sıfır araç liste fiyatından %20 %30 daha fazla fiyat istenen bu karadüzende 2.elin de durulacağı yok gibi duruyor. Vatandaşın parası gitgide erirken bayilere, galerici ve al satçılara servet transferi tam gaz devam.

5 sene önce 2-3 alt segment araç satmayla başlayan galericilerin şuan kapısında Bmw Mercedes Range'ler duruyor. İşini hakkıyla yapana saygımız sonsuz lakin bayilerden sıfır araçları stoklamak ve satmak, bayilerin bu düzenden nemalanması ve yetkililerin de buna dur dememesi bu ülkeye yapılan bir kötülüktür.

Son düzenleme:

Türkiye’de çıkan bir şeyin ne zaman düştüğünü gördünüz?

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt