Golf 7 1.4 tsi'a Sest Leon FR MK3 yay'ı

Turhan

Üye
İsim
Turhan Atasoy
Araç
Golf 1.4 TSI-BMT 125 Highline 2015
Merhaba arkadaşlar,biliyorum aramızda başlıktaki uygulamayı yapanlar var,fakat benim takıldığım bir nokta var ve o konuda fikrinize ihtiyacım var.Bilenler bilir benim aslında Mubea yay arayışım var fakat bulamıyorum,bu nedenle çok fazla düşürmek istemediğim için aracı bir diğer seçenek olan Leon Fr yayı takma düşüncesine girdim,zira bu yaylar Golf 7' 1.4 tsi'a takılınca aracı 2cm gibi düşürmekteki buda benim hedefim zaten.Takıldığım mevzu şu:Biliyorsunuz Higline 1.4 tsi 125hp 2015 model BAĞIMSIZ SÜSPANSİON fakat takmak istediğimiz yaylar TORSİON süspansion'u olan FR MK3'ten çıkma,bu durum sorun teşkil etmiyormu,yani uyumluluk %100'mü?
Bu konuya neden takıldım derseniz,bilindik kaliteli spor yay markalarında yani,H&R,Eibach ve Vogtland gibi,araca uyumluluk spesifikasyonlarında örnek:ARKA AKS BAĞIMSIZ SÜSPANSİONA UYUMLUDUR gibi ibareler var.Buda bende şu şüpheyi uyandırıyor,acaba Bağımsız ve Torsion sistemleri için farklı yapıda yaylarmı üretilmiş acaba,dizayn olarak yerine oturma yeri vs?Yoksa bı tamamen boş bir şüphemidir genel olarak dizayn ve yapıları aynımıdır?

Hocam leondaki yayları golfe takanlar oldu aynı şekilde bende taktım. Ama bizim araçlarımız torsiyon olduğu için düz bir şekilde düştü.
Siz onu bağımsız süspansiyona takarsanız sizin arkalar öne göre daha çok düşecek. Yay olmasına olur ama bence düzgün bir düşüş olmaz diye düşünüyorum.

Hocam leondaki yayları golfe takanlar oldu aynı şekilde bende taktım. Ama bizim araçlarımız torsiyon olduğu için düz bir şekilde düştü.
Siz onu bağımsız süspansiyona takarsanız sizin arkalar öne göre daha çok düşecek. Yay olmasına olur ama bence düzgün bir düşüş olmaz diye düşünüyorum.

Hocam Leon yayı için genel yorumunuz nedir? Bir de uygulamada leon fr amortisör ve yay beraber mi takılıyor yoksa sadece yay mı takılıyor?

Konfor olarak 3,5cm eibacjh yaylarla pek fark yok sadec 2cm düşürüyor. Oem görüntüsü güzel. Amotrisörler aynı zaten kodları belki farklıdır bilemiyorum. Ben sadece yayları değiştirdim. Bu arada fr yayını bir kaç arkadaş audi a3 araca takmıştı. Arkalar bağımsız olan a3 ne hikmetse tam olmuş hatta benim arabadan bir tık daha fazla düşmüştü araba bende anlamadım.

Konfor olarak 3,5cm eibacjh yaylarla pek fark yok sadec 2cm düşürüyor. Oem görüntüsü güzel. Amotrisörler aynı zaten kodları belki farklıdır bilemiyorum. Ben sadece yayları değiştirdim. Bu arada fr yayını bir kaç arkadaş audi a3 araca takmıştı. Arkalar bağımsız olan a3 ne hikmetse tam olmuş hatta benim arabadan bir tık daha fazla düşmüştü araba bende anlamadım.

Ben de sadece fr yayı deneyeceğim. Bakalım konfor olarak eibach tan farklı olacak mı deneyeceğim.

usta denedin mi nasıl sonuçlar dönüşlerini bekliyoruz.

Geri
Üst Alt