Yakıt istasyonları, markaları

İsim
Atakan
Araç
Golf 5 1.4 TSI
Arkadaşlar herkese iyi aksamlar,

Bu konu cok konusulmustur diye düşünüyorum ama net bir baslik bulamadim.

Pek cok yazi da okudum aslinda hangi markanin daha veya en kaliteli oldugu hakkinda ama tabii ki net bir sonuca varilamiyor.

Aslinda hepsinin ayni rafineriden ciktigi sadece sonrasinda firmalarin cok kucuk katkilarindan dolayi ufak tefek farkliliklar olustugu soyleniyor. Bunun yani sira varillerin bakım kosullari ve filtreler etkili deniliyor.

Bu zamana kadar İstanbul Barosu anlasmali oldugu icin hep istisnasiz PO'dan aldim. Fakat son gunlerde muhabbet ettigim ustalarin hepsinin de Shell den aliyorsun degil mi diye sormalari ilginc geldi.

Bazilari da Shell in performansinin fazla, menzilinin ise kisa oldugunu soyluyor. Opet ve PO uzun menzil diyorlar.

Gerek var mi sizce Shell V-power denemeye?

Sizce böyle bir sey mümkün mu üstatlar yoksa tamamen psikolojik mi acaba?

Dizel kullanıcısı olarak aracımı aldığımdan bu yana BP dışında hiçbir yerden yakıt almadım.
Burada önemli olan istasyonun kalitesi bence istasyonda bulunan filtreler düzenli bakımları yapılıyor mu VS.
Zira aracın deposuna girmeden önce yakıtın en son beklediği yer istasyon. Eğer buradaki filtreler temizse herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum.
Benzinli için ise oktan aynı olduktan sonra performans farkı olacağını da sanmıyorum bu arada.

Evet hocam benzinlide ayni oktan olsa da fark var mi diye merak ediyordum aslinda yani dogrudan marka kaynakli fark var midir, bence yoktur ama kullanici yorumlari degiskenlik gosterebiliyor. Acaba psikolojik mi diye de dusunmeden edemiyorum.

Gözlemlediğim yorumlar genel olarak su sekilde; shell performansli ama kisa ömürlü, opet ve po uzun menzilli, bp ise her iki konuda da ortalama seklinde.

Ben de dediginiz gibi dusunuyorum hocam markadan ziyade direkt istasyon ve bakim kosullari etkili.

Ben yıllardır PO dan alırım yakıtımı AFR sonuçları PO ve BP de gayet güzel çıkıyor Buda benzinin kaliteli olduğunu gösteriyor bunu yazılımcılar ve yüklü araç kullanan arkadaşlar daha iyi bilir aslında onlar ölçüm yapıyor genelde yakıt kalitesine bakıyolar Afr sayacı takılı olur genelde araçlarında benzinle ilgili bi sorun varsa sıkıştırmazlar araçlarını

Ben yıllardır PO dan alırım yakıtımı AFR sonuçları PO ve BP de gayet güzel çıkıyor Buda benzinin kaliteli olduğunu gösteriyor bunu yazılımcılar ve yüklü araç kullanan arkadaşlar daha iyi bilir aslında onlar ölçüm yapıyor genelde yakıt kalitesine bakıyolar Afr sayacı takılı olur genelde araçlarında benzinle ilgili bi sorun varsa sıkıştırmazlar araçlarını
Ben de PO cuyum ama herkes shell shell diye tutturunca bi merak ettim. Yoksa memnunuz PO dan kesinlikle.

Sizin de anlattiginiz teknik veriler PO ve BP yi onayliyor o zaman.

VW danışmanı BP öneriyordu. Arkadaşımda Egea var (Dizel) Opet'i önermişler.
Yakıttan yana herhangi bir sorununuz yoksa aldığınız yerden doldurmaya devam edin.
6 ayda bir depoyu tamamen bitiriyorum son 50 KM menzil kaldığında dolduruyorum böylece depodaki bayat yakıtı bitirmiş oluyorum.
Ek olarak mümkün olduğunca çeyrek deponun altına inmeden yakıt almaya çalışın depodaki yakıt aynı zamanda yakıt pompasını soğutmada önemli rol oynuyor.
(Yakıt pompası depo içinde ise bu dediğim geçerli)

Doğru söylüyorsunuz hocam herhangi bir sorun yasamadim gayet de memnunum.
Ve dediginiz gibi yapayim, bir ışık yaktirayim o pis sesi bir duyayim:) depo bitmek uzereyken oyle fulleyeyim.

Tamamdir hocam sağ olun tavsiyeleriniz icin, oyle yapayim.

Geri
Üst Alt