mcankaya52
Üye
- İsim
- ahmet
Merhaba arkadaşlar yeni çıkma basix zenon far aldım bir türlü randıman alamadım anlaya bir arkadaş varsa bi yardımcı olabilirmi
Merhaba arkadaşlar yeni çıkma basix zenon far aldım bir türlü randıman alamadım anlaya bir arkadaş varsa bi yardımcı olabilirmi
Basix zenonları taktık ama doğru takılmadı sanırım kodlamasından anlayan biri lazım şu an hafif titreme yapıyor far kapalı iken sellektör atmıyor sonra sağ taraf ilk açılışta gidip geliyor şimdide arıza lambasını yaktı işten anlayan biri lazım telefonla aradım heryeri ama gerçek manada tekirdağda eva garage diye bir yer var onlar yaparız düzeltiriz diyer ama çorluya gelmen lazım diyor orasıda uzak ben afyondayım buraya yakın bir yer varsa gideyim bildiğiniz bu işin uzmanıSorun nedir hocam?
İyi bir vagcomcu ile bu iş çözülürBasix zenonları taktık ama doğru takılmadı sanırım kodlamasından anlayan biri lazım şu an hafif titreme yapıyor far kapalı iken sellektör atmıyor sonra sağ taraf ilk açılışta gidip geliyor şimdide arıza lambasını yaktı işten anlayan biri lazım telefonla aradım heryeri ama gerçek manada tekirdağda eva garage diye bir yer var onlar yaparız düzeltiriz diyer ama çorluya gelmen lazım diyor orasıda uzak ben afyondayım buraya yakın bir yer varsa gideyim bildiğiniz bu işin uzmanı
Afyon çevresi varmı bildiğiniz işin uzmanı ya arkadaşlarİyi bir vagcomcu ile bu iş çözülür
Anladım. Balıkesir de var biri yardımcı olurBasix zenonları taktık ama doğru takılmadı sanırım kodlamasından anlayan biri lazım şu an hafif titreme yapıyor far kapalı iken sellektör atmıyor sonra sağ taraf ilk açılışta gidip geliyor şimdide arıza lambasını yaktı işten anlayan biri lazım telefonla aradım heryeri ama gerçek manada tekirdağda eva garage diye bir yer var onlar yaparız düzeltiriz diyer ama çorluya gelmen lazım diyor orasıda uzak ben afyondayım buraya yakın bir yer varsa gideyim bildiğiniz bu işin uzmanı
Arkadaşın biri hergün yaptığım iş bcm Gateway afl olmadan sadece soket ve kodlamayla çözüyorum en fazla araya bir modül takılır dedi yani sizin zannetiğiniz kadar zor bir işlem değil..İstediğiniz far ve Retrofit kafasında olacaksa uydurmasyon iş yapılmayacaksa uzaktan yardım etmek için 2-3 gününü size ayırması demek. Belki bizide aramış olabilirsiniz ama istediğiniz işlem ve yardım isteği ters örtüşüyor. Gizli özellik açmaya yardım etmek gibi değil bu sistem maalesef. Eliniz yatkındır, tecrübeniz vardır ayrı bi nokta montajları yapar ardından kodlama desteğini sunacak çok fazla kişi var fakat sizin aracınızda farların orijinal olarak çalışması için
BCM(Merkezi elektrik beyni)
Gateway
Değişmesi gerekli ayrıca
AFS far beyni montajı
Far soketlerinin değişimi ve tesisatın düzenlenmesi
Arka ağırlık sensörü takılması
Aracın muayeneden geçmesi için far yıkama sisteminin kurulması gerekli.
Şipşak bir iş değil maalesef, isyanınız boşa anlayacağınız. İstediğiniz iş için önce parçalar toplanacak birbirine uyumlu ardından aracı işten anlayan bir esnafa bırakıp işin bittiğine dair telefon bekleyeceksiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Teşekkürederim hocam aradığım cevap buydu..Aracınız comfortline mı?
Bende comfortline halojenden basic bixenona geçtim. Öncelikle yapmanız gerekenler baştan itibaren anlatayım.
1. 10 lu soketi 14 lü sokete çeviren kablo ve soket aparatı lazım.
2. Basic bixenonları takın (soketleri aldığınız farzediyorum) bu soket evagarage tekirdağda var. Aliexpresstede var.
3. Benimde ilk takıldığında pırpır etme soğuk selektör atmama gibi durumlar vardı.
4. Bu işi yapan iyi bir vagcomcu kodlama yaptı. Bizim bcm ve gateway halojen farlar için olduğu için ona göre kodlama düzeni yapıyor. Bu işi bilen biri olmalı. Kodlama için en fazla 500 ila 1000₺ arası bir ücret talep edilir.
5. Far yıkama için ise merceğe led ampul koyun sorun olmaz. Afs vs bcm gateway değişmesine gerek yok. Far yükseklik ayarı için gerekli modulleride almadım. Serviste ince bir far ayarı yaptırdım sıkıntısız kullanıyordum. Aracımıda bu şekilde sattım. Aydınlatması falanda süperdi. Sadece bazen çok fazla selektör attığımda arıza ışığı yanıyordu. Ama kullanıma engel bir durum değil. Kontağı kapatıp açında arıza gelmiyor.
Mersinde adanada iyi vagcomcular var instagramdab bulabilirsiniz.
Korkulacak bir durum yok meşakkatli değil.