Pc Format hakkında yardım

mandufla

Katılımcı Üye

İsim
Deniz
Arkadaşlar iyi akşamlar, 

Masaüstü pc me format atmak istiyorum ancak cd rom bozuk ve cd okumuyor. Dolayısı ile usb üzerinden atmak zorundayım. Flasha win 7 dosyalarını attım. Biosa girip harddisk olarak flashı seçiyorum ve başlattığımda siyah ekranda imleç yanıp sönüyor, herhangi bir hareket yok. Yani kurulum başlamıyor. Nette yaptığım araştırmalarda envayi çeşit bilgi var ancak hangisi ne derece sağlıklı bilemiyorum. Kimisi bazı anakartların flashdan formatı desteklemediğini yazmış. Benim anakart Asus P5G41 M LX marka. Destekleyip desteklemediğini de bilmiyorum açıkçası. Kimisi kullanılan flash dan kaynaklanabilir demiş, kullandığım flash Sandisk 8gb. Kimisi win 7 dosyalarının flasha yüklenirken boot edilebilecek bir şekilde yüklenmesi gerektiğini yani yardımcı bir program sayesinde yüklenmesi gerektiğini yazmış ki bunun ne olduğu konusunda hiç bir fikrim yok. 

Bu konuda pc den anlayan arkadaşların yardımlarını yol göstermelerini bekliyorum. Pc den iyi anladığını düşündüğüm @yusuf hocamıda çağırayım konuya :)

Son çare harici cd-rom bulup ordan cd ile yükleyecem ki harici cd-romu nerden bulurum o da ayrı bir sorun. Flash işini çözersem çok rahat olur benim için. Cd ye sahip çıkmak korumak falan zor geliyor. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@mandufla Hocam kurulumu direk windows açıkken başlatmayı denediniz mi? Bu şekilde de format atabilirsiniz.

@mandufla windows iso dosyasini yardimci programla flasha boot edilebilir sekilde yazman gerekli hocam. Normal dosyayi kopyala yapistir yaparsan boot ekrani gelmez. Microsoftun kendi programi var bunu yapmak icin yada alternatif programlarda bulabilirsin googleda. 

Ornek; http://www.gezginler.net/indir/iso-to-usb.html

Moderatör tarafında düzenlendi:
@mandufla Hocam kurulumu direk windows açıkken başlatmayı denediniz mi? Bu şekilde de format atabilirsiniz.
Bu nasıl oluyor yusuf hocam? Biraz tarif edebilir misin acaba.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@soner34@Burak_53 Değerli Hocalarım ikinizinde bahsettiği yol aynı anladığım kadarıyla. Neden bilmiyorum ama bu yöntemi beceremeyecekmisim gibi geliyor. Daha kolay bir yöntem bulamazsam bahsettiğiniz tool olayına gireceğim artık. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pendrive ya da yumi.diye bir tool var hocam bununla bootable olarak flash a yazdirin tekrar ve bios.ta boot.options tan usb yi secip arkaniza.yaslanin sorun olursa resmini cekip gonderin yardimci olalim.

mobil cihazdan tapatalk ile gonderildi..yazim yanlisi icin kusura bakmayin. One Life Thug Life ;)

ek.olarak.win 7 ise windowsun kendi toolu da var win7 cd dvd creator diye aratin microsoft official.website da var

mobil cihazdan tapatalk ile gonderildi..yazim yanlisi icin kusura bakmayin. One Life Thug Life ;)

Geri
Üst Alt