Golf 7 2014 1.4 TSI Yağ Eksiltme Sorunu

jaluer

Üye
İsim
Bekir
Araç
Golf 7 1.4 TSI
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi 2014 model 1.4 tsi golf 7 sahibiyim. Aracıma 1.000 km yol yapmadan 1-2 litreye yakın yağ koyuyorum. Ustalara gösterdiğimde motorda filan hiçbir sorun yok diyorlar. Benim gözümde benzin almış gibi yağ alıyorum. Bunun en büyük sorunu ne olabilir. Bu arada kullandığım yağ 5w 30 castrol LL.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi 2014 model 1.4 tsi golf 7 sahibiyim. Aracıma 1.000 km yol yapmadan 1-2 litreye yakın yağ koyuyorum. Ustalara gösterdiğimde motorda filan hiçbir sorun yok diyorlar. Benim gözümde benzin almış gibi yağ alıyorum. Bunun en büyük sorunu ne olabilir. Bu arada kullandığım yağ 5w 30 castrol LL.

Şimdiden teşekkür ederim.
Kaç km de aracınız ve ilk sahibi misiniz

Upvote 0
167 bin km hocam, 2. sahibiyim.
Hocam yağ bakımından sonra 1.000 km sonrasın da yağ eksiltiyorsa ustaların yorumu da mantıksız demek ki var bir sorun. Onlar bujinin etrafını açıp yağ yok dşye yok diyorlar bi sorun anladığım kompresör testi dalan yaptılar mı. Belki motor açılması gerekebilir

Upvote 0
Hocam kaç bin km'den beri sizde benimde, 1.2tsi aracım 1000 km de 1.5 litre yağ yakıyor. Rektefiye diyen var, koy yağını geç diyende var anlamadım
Hocam 70 bin km’den beri araba bende. Hiçbir sorun yoktu çok memnundum, sıkıştırsam dahi arabayı çok çok erken yağ koymuyordum, son 4-5 aydır böyle.

Upvote 0
Hocam yağ bakımından sonra 1.000 km sonrasın da yağ eksiltiyorsa ustaların yorumu da mantıksız demek ki var bir sorun. Onlar bujinin etrafını açıp yağ yok dşye yok diyorlar bi sorun anladığım kompresör testi dalan yaptılar mı. Belki motor açılması gerekebilir
Hocam yağdandır site 5w 40 yağ bile koydum yine aynı, anlamadım gitti.

Upvote 0
bana da rektefiye diyorlar, 1 bin km'de 1.5 litre yağ yakıyorum. Yaptırıp memnun kalan da var yaptırmayın da var. Kararsız kaldım hocam
Hocam ahlatçıdan randevu aldım, gidip göstereceğim bakalım. Çözüm bulunursa burdan yazar, bilgilendiririm.

Upvote 0
Servis bu rektefe işimi nasıl yapıyor acaba bilgisi olan var mı komple motor mu değiştiriyor

Upvote 0

Bir örnekleme

2011 model 1.2 tsi jetta manuel

77 bin km ye geldi benim bir arkadaş

12 bin - 13 bin km yapıp / 21 ayda bir motor yağını degistiririz.

Kullanılan yağ MOTUL xclean +

Ben bu arkadaşın arabam yağ eksillti / eksiltiyor deyip aracına sövdügünü hiç görmedim.

Zaten öyle olsa ilk bana gelir di isyan ederek.

Aracına 1750 devirden fazlasını göstertmez.
Nazikçe Akar giderrr sürüş anlamında.

Upvote 0

Geri
Üst Alt