Golf 8 araç çalıştırma

Karayel8

Üye
İsim
Karayel
Araç
Golf 8
Belki saçma bir soru gibi gelebilir ama kafama takıldı.
Araç çalıştırılırken direkt debriyaja basıp tuşa basıp çalıştırmak mı doğru, yoksa önce sadece tuşa basıp ekran ışıklarının sönmesini bekleyip sonra debriyaja basıp tuşa basmak mı mantıklı? Teşekkürler.

Hocam benzinli olduğu için ısıtma bujisi gibi beklenmesi gereken bir süreç yoktur diye düşünüyorum. Ben debriyaja basıp direkt çalıştırıyorum. Hazır konu açılmışken araç sanki biraz geç çalışıyormuş gibi geliyor bana. Sizde de öyle mi bilmiyorum ama marş motoru biraz uzun çalışıyor gibi. Start-stopta böyle bir gecikme yok yalnızca ilk çalıştırmada.

Evet araç biraz geç çalışıyor. Araç kullanım kitabında da araba çalışana kadar düğmeye basın diye yazıyor.

Ben alışkanlık olarak her zaman önce kadran ışıklarının yanıp sönmesini bekleyip ondan sonra çalıştırırım. Ama diğerinin bir zararı var mı bilmiyorum. Acele yetişmen gereken bir yer yoksa biraz beklenebilir😄

Ben uzun süre direkt çalıştırdım fakat sonrasında kontaktan sonra çalıstırmaya geçtim. Araç manuelinde önce kontağı açın, ondan sonra debriyaja basarak calistirin gibi bir ifade vardı, bu sebeple o yönteme geçtim. Kışın araba bayağı soğukken direkt debriyaja basıp çalıştırmak aracı gereksiz yoruyor gibi hissediyordum. Açıkcası herhangi bir problem yaratacağını sanmıyorum ama tercihim bu yönde.

Geri
Üst Alt