Gaz kelebeği yağlanması

gkhnclk

Katılımcı Üye

İsim
gökhan
Araç
golf 7
Gaz kelebeğinde yağlanma vardı ama arefe günü zaman olmadığı için ilgilenemedim tam olarak ne yapmam lazım aracım 1.2 tsi

Turbodan az bir şey yağ gelmesi normal yağ boğaz kelebeğinin içinden geçerek emme manifolduna gelmeden alt tarafta bulunan hortumdan kartere geri akıyor yağ azalmıyorsa dert etme

Turbodan az bir şey yağ gelmesi normal yağ boğaz kelebeğinin içinden geçerek emme manifolduna gelmeden alt tarafta bulunan hortumdan kartere geri akıyor yağ azalmıyorsa dert etme
Teşekkürler usta da büyük sorun gibi söyledi bayram sonrası baktıracaktım o zaman bşr daha ki bakıma erteledim gitti çünkü bir sorun hissettirmiyor araç kullanırken

Gaz kelebeği yağlanması, buharlaşarak kelebeğe ulaşan motor yağından kaynaklanır. Yapışkanımsı bir hale gelince kelebeğin/gazın takılmasına sebep olabilir. Daha önce paylaştığım vag-com ile klima ayarlarının manuel olması sonucu ışıklarda, durmalarda klima açıkken otomatik arabanın stop etmesi neticesi kelebek yağlanması da olabilir. Sonucu würth'ün gaz kelebeği temizleme spreyi ile kelebeği sökerek, konumunu oynatmadan kendim temizledim. Kelebek konumu oynatılırsa vag-com kablosu ile adaptasyon yapılması gerekiyor! Sökülmeden de gaz pedalina basıp kelebek konumu değiştirilerek sprey sıkılabilir. Sonuçta içeri kaçan temizleyici zamanla yanacaktır.
Temizlik sonrası stop etmeler sona ermemişti. Klima açıkken bu durumun oluşması iyi bir ipucuydu. O sebeple vag-com ile klima ayarlarına yöneldim ve klima otomatik olmadığından manuel olarak ayarladığım klima seçeneğini otomatiğe değiştirince stop etme olayı sona ermişti.

Geri
Üst Alt