1.4 TSI YAĞ EKSİLTMESİ

Ozaydin64

Üye
İsim
Ali
Merhabalar İyi bayramlar, aracımda uyarı almamama ragmen yarın uzun yola çıkacağım diye yağ kontrolü yapayım dedim. Aracın yağına baktığımda ( aracı stop ettikten yaklaşık 1.5 saat sonra ) aracimda sanki yağ eksik gibi ama araç uyarı falan vermedi. Bende siz değerli golf kullanicilarina sormak istedim.Sizce normal mi yoksa yağ eksik mi ben tam kestiremedim. Aracıma bakım yaptirali 5k km oldu

Ekli dosyalar

• IMG_20230701_204830.jpg
    IMG_20230701_204830.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20230701_204822.jpg
    IMG_20230701_204822.jpg
    50.8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20230701_204812.jpg
    IMG_20230701_204812.jpg
    53.1 KB · Görüntüleme: 42

fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla yağ seviyesi normal gibi gözüküyor.

Upvote 0
Normalde dinlenmiş motorda çubuğun temiz bir bezle temizlenmesinden sonra tekrar yerine sokup yerleştirdikten sonra çıkartılarak görünen yerdir. Normal olan iki çizgi arasında olmasıdır. Ben resimlerden sanki alt çizgide gibi anlıyorum. Çubuk temizlenmediğinden yağ aşağıya süzülmüş de olabilir. Şüpheleniyorsanız yanınızda aynısından bir litre kadar yağ bulundurun. Önceki yağlamadan artan yağ varsa daha iyi olur.

Upvote 0
Normalde dinlenmiş motorda çubuğun temiz bir bezle temizlenmesinden sonra tekrar yerine sokup yerleştirdikten sonra çıkartılarak görünen yerdir. Normal olan iki çizgi arasında olmasıdır. Ben resimlerden sanki alt çizgide gibi anlıyorum. Çubuk temizlenmediğinden yağ aşağıya süzülmüş de olabilir. Şüpheleniyorsanız yanınızda aynısından bir litre kadar yağ bulundurun. Önceki yağlamadan artan yağ varsa daha iyi olur.
Aslında çubuğu temizledim. Hatta iki defa tekrarladım ikisinde de çubuğu temizleyip ölçtüm sonuç bu şekilde. Ben bı sonuca varamadım için size danışmak istediim.

Upvote 0
çubuğun ucunda gibi duruyor çubuğun ortasında olanlar bulaşık mi tam anlaşılmiyor 5 bin km de çubuğun ucuna geldiyse yağ eksiltmesi biraz fazla ne kadar yol yapacaksin bilmiyorum ama sıkıntı olacağını sanmam gideceğin yere gittiğinde tekrar kontrol et çubuğa değmiyorsa eklersin ama değecegini düşünüyorum ölçmek için de zemine dikkat et tam düz olmasi lazım

Upvote 0
çubuğun ucunda gibi duruyor çubuğun ortasında olanlar bulaşık mi tam anlaşılmiyor 5 bin km de çubuğun ucuna geldiyse yağ eksiltmesi biraz fazla ne kadar yol yapacaksin bilmiyorum ama sıkıntı olacağını sanmam gideceğin yere gittiğinde tekrar kontrol et çubuğa değmiyorsa eklersin ama değecegini düşünüyorum ölçmek için de zemine dikkat et tam düz olmasi lazım
Sabah tekrar ölçtüm yine aynı çıktı. Çubuğun ortasında olanları tam net kestiremiyorum. Daha 5000 km oldu bakımı yaptirali ama uyarı falan vermedi normalde uyarı verirdi yağ eksik diye 🤔 düz zeminde ölçtüm araba sicakkende sogukkende olctugumde aynı çıkıyor, çubuğun ortasındaki kafamı karıştırdı. Uzun yola çıkacağım sıkıntı yaratmaz heralde 🤔

Upvote 0
İki işaretin ortasına kadar yağlanmışsa seviye normaldır. 5k km'deki bir yağla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Uzun yıllar sonra 15k km yaklaştığında ben 1.2 TSI motorda yağ eksik uyarısı almıştım. Bir önceki yağlamadan kalan 300-400 ml yağı ilave edince 3k km dir herhangi bir uyarı yok. Yeni 5w30 yağı ve filitreleri satın aldım, yağ da halen temiz ve vizkoz göründüğünden değiştirmekte acele etmiyorum. Normal periyotu da zamanı da biraz geçmiş bulunuyorum.;)

Upvote 0
İki işaretin ortasına kadar yağlanmışsa seviye normaldır. 5k km'deki bir yağla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Uzun yıllar sonra 15k km yaklaştığında ben 1.2 TSI motorda yağ eksik uyarısı almıştım. Bir önceki yağlamadan kalan 300-400 ml yağı ilave edince 3k km dir herhangi bir uyarı yok. Yeni 5w30 yağı ve filitreleri satın aldım, yağ da halen temiz ve vizkoz göründüğünden değiştirmekte acele etmiyorum. Normal periyotu da zamanı da biraz geçmiş bulunuyorum.;)
Tesekkur ederim 😊 İki çubuğun arası yaglanmis ama sanki bulaşmış gibi durduğu için kararsız kaldım. Malum bayram tatili olduğu için sanayide açık usta yok. Bende 2 tane ustaya fotoğrafları attım. Bir tanesi sıkıntı yok abi devam et dedi, bir tanesi ilave et abi dedi 😃 gelde telaş yapma

Upvote 0
Benim bildigim, lutfen yanlis ise bilen bir arkadas duzeltsin, yag cubuga deymedigi zaman uyari veriyor. Sizin durumunuzda , eksiltme ile ilgili yorum yapabilmek icin, 5000 km once yag seviyesi neredeydi onu bilmek gerekli, bence en alt cizgide yani gerekli olan en az seviyede, yukarida ki arkadasin dedigi gibi bende bu durumda kalsam 1 lt yag atarim bagaja devam ederim.

Upvote 0
Yağınız eksik. Sadece en aşağıda gördüğünüz yağ seviyeyi gösterir. Vw 507 5w-30 yağ alıp ekleyin. BP istasyonlarında 1 lt yağ bulabilirsiniz. Sanırım 400-500 ml yeterli olacak gibi görünüyor.

Upvote 0
Yağınız eksik. Sadece en aşağıda gördüğünüz yağ seviyeyi gösterir. Vw 507 5w-30 yağ alıp ekleyin. BP istasyonlarında 1 lt yağ bulabilirsiniz. Sanırım 400-500 ml yeterli olacak gibi görünüyor.
Anladım ama daha uyarı vermedi. Uyarı vermesini beklemeli miyim ?

Upvote 0
Upvote 0

Geri
Üst Alt