Golf 7 Far problemi

yagizalinca

Yeni Üye
İsim
yağız
Araç
Golf 7
Yaklaşık 6 ay önce halojen farlarımı photon h7 +3plus ıce white led far ile değiştirdim, sağ kısa farı kontrol edin uyarısı alıyorum bazı günler ama far çalışıyor bir sorun yok ve gündüz farlarım ile kısa farlar bazen aynı anda yandığını farkediyorum(karanlıkta). Kodlama ile ilgili bir problem oluşmuş olabilir mi ? Ya da malum yaz ayının sıcağı bir etken midir?

Diğer bir kaç sorum da şu fotoğraftan görüldüğü üzere sağ farımda biraz buhu mevcut fakat bu damlacığa dönüşmüyor ve bir süre sonra normale dönüyor far kapağı için doğru sistem nedir tamamen kapalı mı hava almalı mı ?

Ekli dosyalar

• IMG_7766.png
    IMG_7766.png
    657.1 KB · Görüntüleme: 32

Aynı sorun bende de var. Çözebildiniz mi? Bir kere düzeltmiştim sonra tekrar oldu. Sağ far uyarısı bende de veriyor.

https://www.golftutkusu.com/topic/12358-halojen-far-ampul-neden-led-ile-degistirilmemeli/
https://www.golftutkusu.com/topic/16246-halojen-tasarim-fara-led/

Görünüşe göre hem park lambası hem de kısalar yanıyor.

Uyarıdan bağımsız bu lambaları orijinale, yani halojen ampule değiştirmeniz gerekiyor.
Kısaca fazla kurcalamamak gerekiyor.

Bu tür değişiklikler dikkat çekici olduğu düşünülse de teknik olarak uygun değil ve güvenli sürüş için hem sizin hemde diğer sürücüler için olumsuz etki eder.

Bir de buğu olayı muhtemelen ampul değişimi esnasında elle temas sonucu far içinde buharlaşması söz konusu.

Bu farlar kapalı fardır. Hem teknojisi gereği hem de çanak yapısı LED ampule uygun değildir.
Full LED farlarda hava alma yeri vardır.

12v =12v olması mantığı sizi yanıltmasın. Asıl olan lümen değeri vs. uyumsuzdur.

Ve bunu satan, uygulayan, kodlayan, alan da göz ardı ediyor ya da bilmiyor.

Dediğim gibi teknik bilgi eksikliği sonucu yapılan değişimler maalesef ki sorun yaratıp soruna çözüm arama döngüsüne neden oluyor..

Son düzenleme:
Mevcut durumun çözümünü bulan hala yok galiba.

Taktığınız ledlerde Canbus modülü olmadığından dolayı akım farkı sonucu aracınız arıza lambası yakıyor, Trafikte fark edilebilmeniz için. Photon Ultimate veya Milestone gibi Decoder bulunan modelleri tercih etmelisiniz. Arıza yakmaya devam ederse ampullere led kodlaması yapmayı deneyebilirsiniz. Ben Photon ultimate kullandığım için bunu yapmadım bu yüzden sorumluluk kabul etmiyorum ancak aşağıda bıraktığım yöntemi deneyebilirsiniz :
  • Go to the Cent. Elect module @ address hex09
  • Go to Security access
  • Enter 31347
  • Go to Adaptation
  • Change these channels:
    Leuchte6ABL LC5-Lasttyp 6 >5 - LED
    Abblendlicht (11 - Abblendlicht)
    Leuchte7ABL RB1-Lasttyp 7> 5 - LED
    Abblendlicht (11 - Abblendlicht)

Ekli dosyalar

• IMG_0060.jpeg
    IMG_0060.jpeg
    148 KB · Görüntüleme: 17
Sorunun çözümünü bulan olursa bildirim gelecek şekilde paylaşırsa harika olur.

Geri