Varta ‘nın 72 Ah aküleri EFB tip akü değildir, Varta 72 Ah aküler (standart tip) eski nesil araçlar için üretilmiş aküdür, standart tip aküler bizim araçlar için uyumlu değildir ve ömrü de EFB tip ‘lere göre daha kısadır,Serviste ben de aynı fiyatları aldım. Dışarıda varta 72ah efb akü taktırdım 2500TL'ye.
Aynen Moll marka. Tercihim o yönde kullandım. 750 TL işçilik üzücü ama serviste yapılan iş 2 yıl en ufak sıkıntı olursa kafalarına ekşirim. Orjinal olan benim durumda 2 ay daha eskiydi ve manner marka idi. Varta olsaydı kesin alırdım ama Moll bildiğim kadarıyla iyi bir marka. ÜZerinde orjinal ispanya yapımı exide vardı bu da almanya üretimi moll ekonomi...İki hafta önce dışarda akü değişimi yaptım. Varta 70 aH EFB Start Stop için 2500 TL'ye (Eskiyi vererek) aldım. Yetkili servisten bana verilen ekonomik akü için fiyat 3854 TL işçilik dahil fiyattı. Ekonomik Akü'de MOLL marka veriyorlar genelde bilginiz olsun. Yetkili serviste değişim yapmama sebebim Akü değişimine işçilik olarak 750 TL talep etmeleri oldu. Tavsiyem dışardan aracınızın üzerinden çıkan aküye bakarak dışardan EFB veya AGM akü ile değişim yapmanızdır.
Teşekkür ederim uyarı için hocam. 72Ah imiş aldığım akü. Efb 70Ah kalmıştı aklımda eskisinden dolayı.Varta ‘nın 72 Ah aküleri EFB tip akü değildir, Varta 72 Ah aküler (standart tip) eski nesil araçlar için üretilmiş aküdür, standart tip aküler bizim araçlar için uyumlu değildir ve ömrü de EFB tip ‘lere göre daha kısadır,
Varta ‘nın EFB tip aküleri 60-65-70-75 Ah olarak mevcuttur,
Kaputu açıp tekrar bi kontrol etmenizde yarar var, eğer akücü standart tip akü taktıysa o satıcının bunu bilmemesi olanak dışı bir durum.
arti kutup basi orijinal mi? tadilat gordu mu?Teşekkür ederim uyarı için hocam. 72Ah imiş aldığım akü. Efb 70Ah kalmıştı aklımda eskisinden dolayı.
Hocam malesef fikrim yok, aracı aldığım haliyle bu şekildeydi. Öteki golf aracımızın fotosuna bakınca anladım hocam dediğinizi. Bunu böyle saçak saçak halden orjinal hale nasıl çevirtebilirim? Bi de tam köşeye gelen ufak plastik kapak da eksik sanırım bende @Ozan_Karsavuranarti kutup basi orijinal mi? tadilat gordu mu?
Piyasada, Varta 70 Mah EFB 2.500 civarı iken, servisin ekonomik aküye (Zubizu ile 30 indirimli) 3.872 TL fiyat vermesi soygun resmen.
Moll marka akü takılmış hocam size.Dostlar bende bir buçuk ay önce doğuş otoda 3700 lira akü değişimi yaptırdım. Varta marka diye söylediler. Doğuş için özel üretim dediler ama vartanın alt ürünü gibi geldi bana
İnşaallah kaliteli bir aküdür Mustafa beyMoll marka akü takılmış hocam size.
parca orijinal mi bilmiyorum hocam ancak bana degil gibi geldi, orijinal ise bile iscilik cok kotu.Hocam malesef fikrim yok, aracı aldığım haliyle bu şekildeydi. Öteki golf aracımızın fotosuna bakınca anladım hocam dediğinizi. Bunu böyle saçak saçak halden orjinal hale nasıl çevirtebilirim? Bi de tam köşeye gelen ufak plastik kapak da eksik sanırım bende @Ozan_Karsavuran