kaant06
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, 2022 model Golf 8 Impression araçta durduktan sonraki her kalkışta öne doğru atılma ve sonradan yığılma problemi yaşıyorum. Sorunu şöyle tarif edeyim; Bir miktar gaz vererek debriyajı kavrama noktasına doğru yavaşça çekiyorum, kavrama noktasına yaklaştığında aracın kafası havaya kalkarak yaklaşık 20km hıza kadar seri bir şekilde ivmeleniyor, sonasında ayağımı debriyajdan aniden çekmişim gibi öne doğru bir yığılma yapıyor. Gaz ve debriyajı aynı seviyede tutarak yaptığımda ise aynı şekilde oluyor. Yani vermediğim bir gazı araç kendi kendine verip sonradan benim verdiğim gaz seviyesine düşünce böyle bir yığılma yaptığını düşünüyorum. Forumda 1 sene önce açılan bir konuda bir arkadaş bu sorunu yaşadığını belirtmiş ve debriyajı iyice ezerek kaldırarak çözüm bulduğunu belirtmiş. Aracın garantisi devam ediyor, bu sorunu yaşamış veya bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını ve önerilerini bekliyorum. Video ile sarsıntının anlaşılıp anlaşılmayacağından emin değilim fakat gün içerisinde video çekip buraya ekleyeceğim.