Aracıma motor çarptı

mapiper

Üye
İsim
hüseyin
Arkadaşlar birkaç yıldır her ortamda trafikte motorcular’ın ( özellikle kurye ve çocuk yaşta kullanıcılar) yarattığı rezaletleri dile getiriyoruz. Sonunda geldi buldu beni hem de en saçması Nişantepe diye bi yere gittik bugün kamyonların yoğun olduğu bir kavşakta üstünde ikisi çocuk üç kişinin olduğu römorklu bir motor geldi vurdu ve arkadan kaçtı. Durduramadık. Gerçi durdursak da elimizden hiçbir şey gelmezdi. Bırakın ehliyeti yaşları bile tutmuyordu rezillik iğrenç bi durum. Maleaef sol arka stop lambasının dış kısmı kırıldı çamurluk yamuldu kapı çizildi. Hadi buyurun burdan yakın. Maleaef temiz araba saklamak bu şehirde mucize. Şimdi bana bi çıkmacı bi de iyi göçükçü lazım Avrupa yakasında. Varsa önerisi olan yazarsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_8405.jpeg
    IMG_8405.jpeg
    183.3 KB · Görüntüleme: 118
  • IMG_8406.jpeg
    IMG_8406.jpeg
    234.6 KB · Görüntüleme: 118
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geçmiş olsun

Parayla telafi edilebilen şeylerin geri dönüşümü / onarımı mümkünse,,, fazla keder yapmaya üzülmeye değmez.

Olan olmuş

Paranın geçmediği kapsamlı sağlık sorunları olmasın şu hayatta.

Çamurluk muhtemelen , kapı resimden pek belli olmuyor??
Boya ihtimali olabilir

Boyanırsa ?? Deger kaybı satarken zarar bunları düşünmeyin ...eskisi gibi olsun yeter..

Çok geçmiş olsun
Umarım kimsenin başına gelmez, böyle bir olayın yaşanıp zararın karşılanmaması daha vahim.

Çok geçmiş olsun
Umarım kimsenin başına gelmez, böyle bir olayın yaşanıp zararın karşılanmaması daha vahim.
valla haklısın hocam hatta benim aracımda da bir motorcu vardı. Ama benim bahsettiğim tabi ki sizin gibiler değil. Daha doğrusu kurallara uyan herkesi tenzih ederim din dil ırk ayırt etmeden. Ama başıma gelen olay özelinde gerçekten çok sinir bozucu yani belliydi bahsettiğim gruplardan biri oldukları. Yani ayrıca onların kullandığına motor demek de motora saygısızlık olur ona bakarsak. Ayrıca son yıllarda özellikle kuryelerin trafikteki hareketleri, çoluk çocuk herkesin scoterlarla saçma sapan bangladeşvari trafik oluşturması herkesi rahatsız ediyordur.

Geçmiş olsun. Artan kuralsızlık malesef can sıkıcı, neyseki sadece mala gelmiş. Sol dış stop kolay bulunur, çamurluk ve kapı tam belli değil ama izleriz pasta ile geçirip kalan yerlerde de belki rötuş boyası ile yeterli olabilir.

Bu olaydan bağımsız olarak özellikle büyükşehirler için araçta ön ve mümkünse arka kamera bulunmalı bence.

Düzgün süren motorcuların başına zaten birşey gelmiyor. Ama kalan tüm motorcular afedersiniz ama çakal-cahil-artistlik peşinde tipler. Geçen gün ışıklarda duruyorum (en sol şerit) sağımda bir toyota var. Geldi araya birşekilde soktu motoru orada sıkıştı kaldı yan aynalar kurtarmadığından geri geri çıktı diğer araçları sıkıştırdı. İlerde de zaten düştü kenara yapıştı kaldırıma. Gram üzülmedim üzüldüysem en adiyim.. Hak ediyorlar.

Geçmiş olsun . Kendini bilmez motorcunun halt yemesi ve daha sonra ardına bakmadan gitmesi sonucu benzer bir hasar oluştu.

Allahtan ppf vardı ancak oluşan göçük boyayla kurtarılamaz,değişmesi lazım denen parça boya sürülmeden boyasız düzeltmeyle çekilerek düzeltildi . Yeri size önerebilirim. Bana 100km uzak olmasına rağmen kusursuz olması adına ben gittim size de şiddetle tavsiye ederim

Yılmaz oto göçük onarım . Güzelce diye bir yerde . Hakan usta var ismini duyurmuş bir usta .

Geçmiş olsun tekrardan

Çok geçmiş olsun, stop tamamen almak yerine tamir eden veya camını değiştiren yerler var diye biliyorum bir araştırmanızı tavsiye ederim.

Geçmiş olsun öncelikle. Çamurluk %90 ihtimal boyanır gibi geliyor. Çamurlukta oluşan göçük kısım epey sert bir bölge eski haline gelmesi uğraştırır. Tamponu ciladan sonra rötuş boyasıyla halledebilirsiniz. Kapı fotoğrafta belli olmadığı için yorum yapamayacağım. Stop için yanılmıyorsam forumda satan arkadaşlar vardı. Araştırırsanız elbet bulursunuz.

Ek olarak değer kaybı VS. diye de açıkçası pek düşünmemek lazım bu sanırım bizim ülkemize has olan bir şey. Aracın tamponu değişse orijinalliği bozulmuş gözüyle bakılıyor. Bana göre standartlar içinde bir tamirat uygulanmışsa çiçek gibi arabadır.

Ülkenin hem sosyal hem de kültüler alt yapısı çöktü. Sokaklarda çindeki gibi 3 tekerlekli motorsiklet tarzı elektrikli araçlarla sokak sokak gezen mülteciler var. Bir kaçıyla konuştum teyit ettim. Bu arkadaşlar ters yönden de gidiyorlar trafiği aksatacak hareketlerde yapıyorlar. Çöplerden karton ve plastik parçlar topluyorlar. Işıklarda duruyorum her ışıklarda 8-10 yaşlarında çocuklar mendil kalem su çakmak bazı yerlerde camları siliyorlar soruyorum afgan diyor süriye diyor Türkmen diyorlar. Az yetişkinleri motorlarla mahalle mahalle geziyor kalabalık gruplar halinde dolaşıyor. Ne yaptıkları nereye gittikleri belli değil. Yani anlatmak istediğim böyle bir ortamda sizin aracınıza da çarparlar size de çarparlar malınızı da çalarlar her şey başınıza gelebilir.

Geçmiş olsun.
Motorcuların %99 u kurallara uymuyor. Devletin denetimleri artırması gerekiyor. %1 lik kısıma iki ayda bir denk geliyorum.

Geçmiş olsun.

Sanırım her ilde bu problemler var. Motor kullanan arkadaşlar sağ-sol fark etmeksizin gaz açıyorlar. Bunu yaparken araçların sağ-sol yapacağını yada fren yapabileceğini asla hesaba katmıyorlar. Kurye sistemi yaygınlaştıkça bu sorun ciddi derecede arttı. Önlem almak zaten sözde, gerçekte hiç böyle bir durum yok

Geri
Üst Alt