Oksijen sensörü? Lamda sensörü

Paramedik

Yeni Üye
İsim
Yusuf mert
Araç
2007 Glof 1.6 İFS
Merhaba aranıza yeni katıldım :) biraz haycan var aslında, 2007 model golf 1.6 Ifs aracım var oksijen sensörü hatası veriyor, şimdi değişem yine verir diyorlar direnç atsam olmaz mış yazılım diyorlar yazılım da pek güvenmiyorum.
-araç yakıtı da etkiliyor Muş doğru mu?
-nelere dikkat etmem gerekiyor sizce önerileriniz tavsiyeleriniz nedir?
- glof 6 mı yoksa 7 mi hangi kategoriye giriyor birde 😅
destekleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.

( benden önceki sahabi 1 yıl boyunca böyle gezmiş )

Merhaba aranıza yeni katıldım :) biraz haycan var aslında, 2007 model golf 1.6 Ifs aracım var oksijen sensörü hatası veriyor, şimdi değişem yine verir diyorlar direnç atsam olmaz mış yazılım diyorlar yazılım da pek güvenmiyorum.
-araç yakıtı da etkiliyor Muş doğru mu?
-nelere dikkat etmem gerekiyor sizce önerileriniz tavsiyeleriniz nedir?
- glof 6 mı yoksa 7 mi hangi kategoriye giriyor birde 😅
destekleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.

( benden önceki sahabi 1 yıl boyunca böyle gezmiş )
Hoşgeldiniz öncelikle :)

Lambda arızası/NOx sensörü arızası genellikle katalizör miyadını doldurduğunda karşıya çıkıyor . Sensörü değiştirsende muhtemelen aynı problem sürecektir kısa bir süre sonra. Bazı yanıltıcılar şansa arızayı söndürüyor ama şans işi tamamen .

Önerim, yazılımcılarda arıza ışığının söndürülmesi olacaktır. Yazılım atmasanız dahi aracın ecu panelinde cutoff olarak gösterilirse arıza ışığı söndürülecektir.

Yakıtı etkiliyor oluşu ve nox arızası çok yüksek ihtimalle katalizörün tahribatından dolayı karşınıza çıkıyor.

Hoşgeldiniz öncelikle :)

Lambda arızası/NOx sensörü arızası genellikle katalizör miyadını doldurduğunda karşıya çıkıyor . Sensörü değiştirsende muhtemelen aynı problem sürecektir kısa bir süre sonra. Bazı yanıltıcılar şansa arızayı söndürüyor ama şans işi tamamen .

Önerim, yazılımcılarda arıza ışığının söndürülmesi olacaktır. Yazılım atmasanız dahi aracın ecu panelinde cutoff olarak gösterilirse arıza ışığı söndürülecektir.

Yakıtı etkiliyor oluşu ve nox arızası çok yüksek ihtimalle katalizörün tahribatından dolayı karşınıza çıkıyor.
Merhaba yazınız ve cevabınız için teşekkür ederim, O2 sensörünü değiştim arıza lambası gitti yağ bakımı yaptım araba böyle daha seri oldu, şansızıman yağı vs değişti güzel oldu ama heralde km/3.5-4 Tl falan yakıyor diye düşünüyorum. Olsun aracımı seviyorum inşallah arıza çıkarmaz. Araç için önerileriniz vs varsa mutlak açığım aksesuar vs de olur sorun değil teşekkür ediyorum

Geri
Üst Alt