whitegolf7
Üye
Herkese merhabalar. 2013 model 1.6 TDI 105 HP golf 7 aracımla temmuz ayında uzun yol yaptıktan sonra su eksiltme ve egzozdan buharımsı bir beyaz duman çıkması şikayetiyle gittiğim tamircide yapılan değerlendirmenin ardından aracımın krank mili, piston kolu ve pistonları değiştirildi. Hararet nedeniyle zarar görebilecek parçalar da değiştirildi ve egzozdan duman atma sorunu çözüldü. Sadece su eksiltme problemim vardı (çok fazla ve bir anda eksiltme değil ancak haftada 1 lt kadar). 3 ay sonra bu araca söküm yaptırmadan DPF temizliği yaptırdık. Yaptırdıktan 2 gün sonra aynı duman tekrar çıkmaya başladı. Araç genelde ilk çalışmayla birlikte 5-6 km beyaz duman çıkartıyor ve sonrasında duman atmayı kesiyor. Her zaman yapmıyor duman problemini, bazen 2 gün üst üste bazen 1 hafta duman çıkmadığı da oluyor. Başka bir tamirciye aracımı götürdüğümde ise emme manifoldu ve egr kaynaklı olabilir yanıtını aldım ve iki parçayı da söktürüp test yaptık ancak EGR ve Emme manifoldu da sağlam çıktı. Sadece devirdaimin üstünde bulunan bir plastik boruda çatlak olduğunu ve yağ soğutucunun üstünde sızdırma kaynaklı su birikintisi olduğu tespit etmiş ve boruyu değiştirmiş.
Tamir ekibi sorunun gömleklerden kaynaklanabileceğini iletiyor(Duman atma ve su eksiltme sorunu devam ederse) ancak bu araç rektifiyece gönderildi ve 3 ay önce çatlak testi dahil tüm işlemler zaten yapıldı. Su eksilttiği dönemde de aracın her zaman suyu kontrol edildi yağı kontrol edildi. İkisinin birbirine karışma durumu da yok. Susuz bırakılma durumu da olmadı
Fikri olan varsa aydınlatabilir mi? Arabadan soğudum gerçek anlamıyla
Not:Egzozdan geniz yakan bir koku geliyor bu nedenle DPF temizletmeye gittim ancak yine devam ediyor. Turbo ve Enjektörler Revize edildi.
Tamir ekibi sorunun gömleklerden kaynaklanabileceğini iletiyor(Duman atma ve su eksiltme sorunu devam ederse) ancak bu araç rektifiyece gönderildi ve 3 ay önce çatlak testi dahil tüm işlemler zaten yapıldı. Su eksilttiği dönemde de aracın her zaman suyu kontrol edildi yağı kontrol edildi. İkisinin birbirine karışma durumu da yok. Susuz bırakılma durumu da olmadı
Fikri olan varsa aydınlatabilir mi? Arabadan soğudum gerçek anlamıyla
Not:Egzozdan geniz yakan bir koku geliyor bu nedenle DPF temizletmeye gittim ancak yine devam ediyor. Turbo ve Enjektörler Revize edildi.