Eve Klima Konusunda Yardım..

erkan163

Üye
İsim
erkan A
Herkese selamlar, 

aile ortamı oldu artık burası benim için bir şey yaparken buraya da danışmak istiyorum her zaman. Malum havalar ısındı evimizde klima yok gece uyumak baya zor oluyor. klimaları araştırıyorum her kafadan bir ses çıkıyor, en güzeli buraya danışıp kim hangi klimayı kullanıyor ne kadar memnun tavsiye eder mi diye fikir almak oldu benim için. 

Araştırdığım modellerden mitsubishi electric olanı herkes övüyor ancak 12btu (sf35ve) olanı 3800 tl ben sadece soğutmak için kullancağım o farkı vermeye değermi acaba. birde mitsubishi heavy (zmp35) var o da 2500 tl. sizlerde kullandığınız klimaları ve memnuniyetinizi söylerseniz çok sevinirim.

@erkan163

Merhaba kullanılacak ortamın m2 olarak büyüklüğünü, evin kaşıncı katta olduğu, binanın yalıtımı var mı yok mu, ev camları pimapen mi, klima takılacak odanın hangi cephe'ye baktığını ve hangi şehirde ikamet ettiğinizi söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım..

@forzaGilles hocam teşekkürler ilgin için. ev sıfır bina ara kat, yalıtımlı pencereler winsa marka fransız balkon dedikleri uzun surgulu camlardan, acık mutfak, m2 olarak salonu tam bilmiyorum ama tahminen 25-30 arasıdır. ev toplamda 75m2 zaten. İzmirde yaşıyorum. güney ve doğuya cephesi var ancak güney tarafı apartmanlar yakın olduğu için çok dik güneş almıyor. panjur yok evde.

@DoğanARABACI hocam oraya yazdım değerleri 12-14 arası veriyor tabi biraz tahmini değerler yazdım ben. ışık gücü falan net bilmediğim için

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdi bende 3yıl önce sizin gibi klima arayışına girdiğimden bayaa bir araştırma işine girmiştim.. Öncelikle şunu belirtmek isterim eğer ki 75m2 alanı tek bir klima ile soğutmaya kalkarsanız araba dan örnek vermem gerekirse aracın sürekli 170-180km hızla gittiğini gibi yakıt sarfiyatını nasıl olursa klimada sürekli tam kapasite de çalışır ve çok yakar elektrik faturasına buna bağlı olrak çok gelir.. 2. durum ise anladığım kadarıyla salon ve mutfak arasında amerikan mutfak olduğundan kapı vs. yok ve mutfaktan ocak,fırın vs. yemek ekstra ısı artışı söz konusu.., evin salonunun m2 karesini tam bilmediğimizden + ayrıca mutfağında m2 burada önemli.., bahsettiğiniz şekilde salon 25-30m2 arasındaysa buna 8-10m2 amerikan mutfak olduğundan, mutfağıda eklememiz gerekecek toplamda 30-35m2 gibi bir alan soğutmak gerekecek.., İlaveten İzmir sıcaklığın yüksek olduğu bir şehrimiz bu şekilde 12.000btu luk bir klima yetersiz kalabilir.. İlaveten burda mutfakta gün boyu (öğlen-akşam) yemek pişip pişmediği de önem kazanıyor.. m2 ölçüleri (salon+mutfak) tam olarak bilirsek daha iyi tavsiye verebilirim..? Elbette binanın yeni olması, ara kat olması, yeni bina olduğu için yalıtımın iyi olması sizin avantajlarınız ama tabii dezavantajlarınızda mevcut..

Herkese selamlar, 

aile ortamı oldu artık burası benim için bir şey yaparken buraya da danışmak istiyorum her zaman. Malum havalar ısındı evimizde klima yok gece uyumak baya zor oluyor. klimaları araştırıyorum her kafadan bir ses çıkıyor, en güzeli buraya danışıp kim hangi klimayı kullanıyor ne kadar memnun tavsiye eder mi diye fikir almak oldu benim için. 

Araştırdığım modellerden mitsubishi electric olanı herkes övüyor ancak 12btu (sf35ve) olanı 3800 tl ben sadece soğutmak için kullancağım o farkı vermeye değermi acaba. birde mitsubishi heavy (zmp35) var o da 2500 tl. sizlerde kullandığınız klimaları ve memnuniyetinizi söylerseniz çok sevinirim.
Daikin'dan şaşmayın derim Hocam. Herşeyi ile memnun kalacağınıza eminim. Zaten firma, evinize gelip küçük bir keşif yaparak ideal güç, ideal tip önerisini yapıyor Size.

Sessizliği, elektrik gideri/performans verimliliği tartışılmaz.

Saygılar...

ben de klima araştırıyorum bu aralar, aynı şekilde sadece soğutma amaçlı kullanıcam. Arçelik taktırmayı düşünüyorum sadece soğutma yapan modeli 2000 lira (18000btu). Mitsubishi 4400 lira gibi birşey çıkardı. Açıkcası hiç kullanmayacağım özellikler ve az yakması için 2 katından fazla ödemek mantıklı gelmiyor bana.

BTU hesabı için ücretsiz keşif yapıyorlar zaten. Benim ev sizinkine benzer ama istanbul'da. ara kat batı cephe, 1+1 70 küsür m2. Benim ev için 16-18 btu hesapladılar.

ben de klima araştırıyorum bu aralar, aynı şekilde sadece soğutma amaçlı kullanıcam. Arçelik taktırmayı düşünüyorum sadece soğutma yapan modeli 2000 lira (18000btu). Mitsubishi 4400 lira gibi birşey çıkardı. Açıkcası hiç kullanmayacağım özellikler ve az yakması için 2 katından fazla ödemek mantıklı gelmiyor bana.

BTU hesabı için ücretsiz keşif yapıyorlar zaten. Benim ev sizinkine benzer ama istanbul'da. ara kat batı cephe, 1+1 70 küsür m2. Benim ev için 16-18 btu hesapladılar.
Değerli Hocalarım

Daikin veya Toshiba önermem ciddi yüksek fiyatları...

Mitsubishi Electric inverter modeli ile 2 yılda yakacağınız elektrik ile arçelik ile aradaki farkı kapatırsınız.

Size 9000 BTU değerine sahip modeli yetecektir.

Ucuz mal alacak kadar zenginseniz bilemem elbette

@erkan163

Kesinlikle inverter olmalı..R410 GAZ OLMALI ÇEVREYİ DÜŞÜNELİM...diğerini kullanan kaldımı artık bilmiyorum tabi.

Toshiba bu işin bir numarasıdır arkasından mitsubishi electric sonrasında heavy gelir.Daikin alarko bunlarda kaliteli markalar.

Bence 12bin BTU işini görecektir.

Bu markaların aşırı tuzlu fiyatlarına karşın LG BEKO ortaklığı olan klimaları da önerebilirim (şahsen kullanıyorum)

Hava temizleme filtreler özellikler her marka modelde nerdeyse mevcut artık.

@silvershadowhocam iste kararsız kaldım ama aradaki farkı vermeye değmez gercekten Sizinde fikrinizi goz önünde bulundurarak 2000-2500 civarı 12btu bir cihaz alacağım.

Geri
Üst Alt