Bunu da deneyeyim tabi. Durumu şöyle anlatayım. Aracımın şanzıman yağı’nı geçen ay değiştirdim. Araç 103.000 km 2019 Skoda Kodiaq 1.5 tsı. Yetkili servis yağı yerine yine aynı spesifikasyonları karşılayan Febi marka 49700 kodlu şanzıman yağı’nı tercih ettim (maliyetlerden dolayı). Hem yetkili servis hem de Araca koyulan febi marka yağ’ın spesifikasyonları aynı (G055 529 A2). Bu kod’un aracınıza uygun olduğunu nasıl fark ettiniz derseniz de Skoda Yetkili Servis’e danıştım ve bana kendilerinin kullandığı yağı gösterdiler. Orjinal şanzıman yağının üzerinde bu kod yazıyordu.
Yağ değişimi yapıldıktan 3-5 gün sonra trafikte kırmızıda beklerken araçta bir titreşim olduğunu farkettim. Şanzıman yapı aklıma geldi hemen. Vitesi N ye aldım titreme kayboldu. Bu arada o titreme esnasında vites D konumunda ve ayağım frene tam basıyordu.
100-200 metre ilerde bir daha kırmızıya kaldım. Yine Vites D konumunda ve frene tam basıyorken bu kez de titreme falan yapmadı. Yani kafasına göre bi titreme yapıp bi yapmaması bana bi adaptasyon sorunu olduğu şüphesi uyandırdı açıkçası. Çünkü aracı orjinal odis cihazına da bağladık. Şanzımanda hata var mıdır acaba diye. Herhangi bir hata yoktu şanzımanda.
Durum böyle olunca da sanki temel ayar,yol adaptasyonu yapılırsa düzelir gibime geliyor.