Cam Lekesi

çağın

Üye
İsim
Çağın
Değerli forumdaşlar günaydın 

Sizlere bir sorum olacak eklemiş olduğum aracımın ön camında yer alan lekeyi dün fark ettim

Bugün sabah araç şampuan suyu ile çıkartmak istedim ancak olmadı cam sil ile denedim oda işe yaramadı

iç cepheden denedim o da işe yaramadı sizce bu lekeyi nasıl çıkartabilirim?

20160621_083241.jpg

20160621_083247.jpg

20160621_083257.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba ;

Uranüs gri Golf sahibi biri olarak benzer lekeler ile sıklıkla mücadele ettiğimden sizi rahatlıkla anlayabiliyorum ,  bu tip lekelerin nedenleri genelde benzinlik yıkamalarında bulunan 1 TL ile çalışan köpük makinalarındaki deterjanlar ve bulunan bölgedeki suyun kireçli oluşudur , genelde benzinliklerdeki köpük makinalarına bulaşık deterjanı attıklarından kireçli su ile de bu deterjan birleşince bu tip lekeler kaçınılmaz oluyor , bu tip durumlarda aracınızı çok iyi durulamanız gerekmektedir, aracınızı gaz yağı ile yıkatarak veya kendi hazırladığınız yıkama suyuna 0,5 LT sirke katarak bu tip lekelerden kurtulabilirsiniz , ya da kullandığınız bir cila varsa bunu cam'da bulunan lekeler üstünde de uygulamanızda sakınca olmayacaktır.

Herkese Merhaba,

Doğan Hocam'ın yazdığı cevabı okurken aklıma geldi, gerçi cam lekesi değil ama, fitillerde de benzer lekeler oluşuyor. Bunlar da kireç kaynaklı lekeler midir? Aynı yöntemle çıkar mı?

Değerli forumdaşlar günaydın 

Sizlere bir sorum olacak eklemiş olduğum aracımın ön camında yer alan lekeyi dün fark ettim

Bugün sabah araç şampuan suyu ile çıkartmak istedim ancak olmadı cam sil ile denedim oda işe yaramadı

iç cepheden denedim o da işe yaramadı sizce bu lekeyi nasıl çıkartabilirim?

Ekli dosyayı görüntüle 4734

Ekli dosyayı görüntüle 4735

Ekli dosyayı görüntüle 4736
Hocam bu lekeler cam suyu lekesi diye tahmin ediyorum. Aynı sıkıntıyı bende yaşadım hatta silecek suyunu calistirinca arka yan camlarada su sıçrıyor buda zamanla leke bırakıyor. Oluşan leke serviste cam suyuna eklenen bir kimyasaldan kaynaklanıyor. Bu kimyasal camda oluşan Sinek, böcek vs. şeyleri sökmek için ama böyle yan etkileri de oluyor. Çözüm basit çıkmazsa sirasiyla sirke, araba pastası oda cikartmazsa bir peceteye tuz ruhuna batırıp boyaya degdirmeden sildikten sonra iyice yıkamak gerek. Sorunun tekrar etmemesi için serviste cam suyu ekletmemeyide unutmayın.

@OnurJZ389 Hocam fitillerde benzer durumdan etkileniyor, ben onlar içinde benzer temzileme yönteminden sonra MEGUIAR'S 40 VİNİL KAUÇUK TEMİZLEYİCİ KORUYUCU ile temizliyorum.

kauçuk.jpg

Geri
Üst Alt