Plaka aydınlatma arızası ampül değiştirmeme rağmen gitmiyor

İsim
zafer önder
Araç
GOLF 7 2016 1.4 TSI MANUEL
WhatsApp Image 2023-11-20 at 23.42.27 (1).jpegWhatsApp Image 2023-11-20 at 23.42.27.jpeg
Herkese merhabalar geçen hafta plaka aydınlatması arızası verdi. gittim t10 halojen klasik ampul aldım, led olsun derdim yok yani. değiştirdim aydınlatma düzelmesine rağmen 1 haftadır arıza gitmiyor ne yapmak gerekir teşekkür ederim şimdiden.

@Zafer_ONDER
Değiştirirken diğer plaka lambası yanıyor muydu? Yani far anahtar konumu parkta ya da far açık konumda mi yoksa 0 konumunda mıydı?

Bir de şöyle deneyiniz.
Far anahtarı 0 konumda kalsın, kontak kapatıp açın. Sonra ampulü tekrar takıp deneyiniz. Daha sonra far anahtarını park ya da far açık konuma alarak tekrar uyarı gelip gelmediğine bakınız. Standart değişim bu şekilde oluyor.

@Zafer_ONDER
Değiştirirken diğer plaka lambası yanıyor muydu? Yani far anahtar konumu parkta ya da far açık konumda mi yoksa 0 konumunda mıydı?

Bir de şöyle deneyiniz.
Far anahtarı 0 konumda kalsın, kontak kapatıp açın. Sonra ampulü tekrar takıp deneyiniz. Daha sonra far anahtarını park ya da far açık konuma alarak tekrar uyarı gelip gelmediğine bakınız. Standart değişim bu şekilde oluyor.
tekrar deneyeyim bu şekilde

@Zafer_ONDER 0 konumda değiştirip araca geçince aracı çalıştırın ve daha sonra far anahtarını park konumuna alınız.

Son düzenleme:
Ayni bu sekilde yaptim isiklar yaniyor ama ariza gitmiyor iste enteresan
çalışma prensibi çektiği akım ölçümü ile yapılıyor. Yani kaç watt enerji çekmesi gerekirse, üstü ya da altı olduğunda uyarı veriyor diye biliyorum. O sebeple sordum. Belki de ikisini de beraber değiştirmek gerekiyordur emin değilim.

çalışma prensibi çektiği akım ölçümü ile yapılıyor. Yani kaç watt enerji çekmesi gerekirse, üstü ya da altı olduğunda uyarı veriyor diye biliyorum. O sebeple sordum. Belki de ikisini de beraber değiştirmek gerekiyordur emin değilim.
Dogrudur hakli olabilirsiniz ampulleri tekrar degistirecegim degerlerine bakip

daha önce beyaz led felan varmiydi yazılımla ledin wati ayarlandıysa bu ampullerde hata verebilir

benimde soldaki ampül patladı bugün yarın değiştireceğim kendim söktüm kendim takarım ama sizin durum ilginç en kötü gideceksiniz arızayı sildireceksiniz

Geri
Üst Alt