Sayın Fthdr, öncelikle Egekent 2 tarafında oturuyorum. Bendeki model OBDeleven NextGen ürünü var. Ancak henüz üzerinde herhangi bir plan yok. Bu cihaz, FREE PLAN / PRO VAG / ULTIMATE VAG olmak üzere 3 farklı planı bulunuyor. Cihaz aynı, sadece satın alacağınız plan ile (ki şu hali ile FREE PLAN durumunda) fonksiyonları kullanabiliyorsunuz.
Free Plan; Full Scan - Live Data - Vehicle information - One-Click Apps (in-app credits are required) içeriğine sahiptir.
Pro Vag Plan; Full Scan - Live Data - Vehicle information -
Coding & Long Coding - SFD Unlock - One-Click Apps (in-app credits are required) içeriğine sahiptir.
Ultimate Plan; Full Scan - Live Data - Vehicle information -
Coding & Long Coding - SFD Unlock - OCAbuilder - Unlimited One-Click Apps içeriğine sahiptir.
Dolayısı ile benimde aracımda denemek istediğim bir çok özellik var. Bu sebeple deneme yanılma için kredi kullanmak yerine yıllık yenilemeli olmak üzere bir yıl sınırsız denemeye sahip olmak üzere Ultimate Plan satılmayı şiddetle düşünmeye başladım. Bu arada sayın
@Alibey'in de SDF ile ilgili karşılaşacağı durumunda OBDEleven'ın uygun seçenekli paketi ile bu durumu aşabileceğini düşünüyorum. Ayrıca bende Vagkablo konusunu da araştırdım. Bu üründe de orijinal dışında çok fazla klon ürün olduğunu ve para verip de satın almak durumunda çalışıp çalışmayacağından emin olamadım. Ayrıca yeni çıkan araçlarda sanırım kablo versiyonundan dolayı da kullanım imkanı olmuyor. Bu konuda bir çok video da izledim ve video başlangıçlarımda benim kablonum versiyonu şu ve bu zamana kadar olan araçlarda kullanılabiliyor gibi konuşmalar oluyor.
OBDEleven ile ilgili bir çok doküman okudum. Tıpkı Vagkablo gibi Coding & Long Coding yapabildiğiniz gibi gün geçtikçe firma tarafında geliştirilen özellikle paylaşılıyor ve cihaz güncelliğini koruyor. Aynı zamanda VAG grubu dışındaki markalar da desteği bulunuyor.
Ayrıca konu sadece açabileceğiniz gizli özellikler değil. Aracınız ile ilgili istediğiniz zaman sağlık kontrolünden geçirebilir ve oluşan hatalar varsa bunları görüntüleye biliyorsunuz. Bu da işin oldukça cazip kısmı. Artık araçlar kolayca alınabilir durumda olmadığı için sahip olduğumuz değere ne kadar iyi bakarsak o kadar uzun ömürlü olabileceğini düşünüyorum. Küçük bir ayrıntı da OBDEleven Ios işletim sisteminde daha kısıtlı yapılabilirlik imkanı sunarken Android işletim sisteminde tüm fonksiyonları kullanabilir durumda olduğunuzu söylüyor. Ios işletim sistemli bir cep telefonu kullanan biri olarak Android işletim sistemine sahip bir telefon ile testleri yapmak ufkumuzu daha çok açacak gibi düşünüyorum