damrankomran
Yeni Üye
Merhaba 2014 model benzinli Golf 7 1.4 TSI DSG şanzımanlı aracım var. Aracı periyodik bakım için Yetkili Servis'e götürdüm. Araçta yolculuk esnasında bir kereliğine sarı motor ikaz ışığı kısa süreliğine yanıp sönmüştü. Periyodik bakıma verirken bu durumdan bahsettim ve kontrol edilmesini istemiştim. Yetkili servis bana aracın emme manifoldunda kurum oluştuğunu, temizlenmesi, civata ve contaların değişmesi gerektiğini söyledi. Ceviz kabuğu temizliği adında daha önce de forumda paylaşılan bir videodaki tarzda temizleme yapıldığını söyledi. Fiyatı 14.000₺. Aracımda herhangi bir tekleme, vuruntu, gaza basıldığında geç algılama veya bayılma gibi bir durum yok. Motoru ve egzozu dinlediğimde de herhangi bir tekleme sorunuyla karşılaşmadım. Bir iki ustaya sordum fakat Benzinli araçlarda bu şekilde emme manifoldunda kurum oluşma şikayetine rastlamadıklarını belirttiler.
Aranızda böyle bir durumla karşılaşan var mı? Ne yapmam lazım? Yetkili servis mi yoksa Özel bir serviste mi yaptırmam daha doğru olur.
Teşekkürler
Aranızda böyle bir durumla karşılaşan var mı? Ne yapmam lazım? Yetkili servis mi yoksa Özel bir serviste mi yaptırmam daha doğru olur.
Teşekkürler