Tsi/tce motor?

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Merhaba Arkadaşlar,

Renault’un 1.33 olan tce motoru mu sizce yoksa 1.5 tsi ya da e tsi 150 ps mi tercih ederdiniz

1.3 tce clio'm var soru varsa alabilirim. Hız seviyorsanız 1.33 tce çok tatminkâr konfor seviyorsanız kesinlikle 1.5 tsi aldın.

Son düzenleme:
Ne biçim gidiyor o cliolar aman yarabbi😁
Ama sıkıntılı hız yapılmamalı o araçla sakat.

1.3 tce clio'm var soru varsa alabilirim. Hız seviyorsanız 1.33 tce çok tatminkâr konfor seviyorsanız kesinlikle 1.5 tsi aldın.
Megane 140 lık, clio 130 luk ama clio daha seri sanırım

Şu an 1.33 tce edc megane kullanıyorum. 8.5 dan aşağı yakmıyor, sadece motora bakmayın , motorun üstünde bulunduğu arabayı da düşünün 🙂 bu yüzden 1.5 derim ben. Maddi imkanım olduğunda ilk fırsatta vag grubuna dönmek istiyorum. Bendeki faz2 olduğu için 0-100 ü 9.9 saniye. 140 beygiri 100ü geçtikten sonra hissettiriyor. Başka merak ettiğiniz bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Şu an 1.33 tce edc megane kullanıyorum. 8.5 dan aşağı yakmıyor, sadece motora bakmayın , motorun üstünde bulunduğu arabayı da düşünün 🙂 bu yüzden 1.5 derim ben. Maddi imkanım olduğunda ilk fırsatta vag grubuna dönmek istiyorum. Bendeki faz2 olduğu için 0-100 ü 9.9 saniye. 140 beygiri 100ü geçtikten sonra hissettiriyor. Başka merak ettiğiniz bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Tsi kadar ekonomik değil anladığım

Tsi kadar ekonomik değil anladığım
Turbo benzinli motorlarda TSI kadar verimli motor yok bence. Mesela, Tce motorla hafif gazlasam 300 km’nin ortalaması hemen yükseliyor daha önce 1.2 TSI 110 HP golf kullanmıştım. Onda da öyle hafif gazlasam böyle ortalamayı etkilemiyordu. 1.5 tsı da böyle yaksa bile en azından bindiğiniz arabadan zevk alırsınız, yaktığına değer. Megane ı bu kadar gömdüm ama hiç mi sevdiğim yanı yok. Direksiyon yumuşak , hissiyatını seviyorum , süspansiyonlar yumuşak , çukura girdiğimde içim acımıyor, ve en çok sevdiğim yönü manevra kabiliyeti, araba uzun olmasına rağmen golften hatta hafif abartırsam Polo ile bile tekte dönemediğim u dönüşünü megane ile tek seferde dönüyorum. Bu üç şey harici bana göre çekici gelen pek yönü yok.

Hocam bu video yanıltıcı bir video.
Bu kanalın çoğu videosunu izledim.
Buradaki megane racechipli 170 hp civarlarında yandaki araba 1.5 tsi passat. Öncelikle megane stok değil haricinde passatla megane arasında ciddi kilo farkı var.
Aynı kanalda stok 1.5 tsi leonla 1.33 tce megane dragda, leon gözle görünür şekilde daha iyi performans sergiliyor.
1.33 tce guzel motor hacmine göre cok iyi isler yapıyor. Ama 1.5 tsi performans ve yakıt bakımından 1.33 tceden daha iyi

ben motora bakmak aracın genel kalite ve marka algısına bakarım golf ile megan ve clio kıyas kabul etmez

Geri
Üst Alt