1.2 tsi tekleme ve motor stabil çalışmama sorunu

İsim
Ramazan
Araç
Polo
Herkese merhabalar; 1.2 tsi Polo , 135 binde manuel aracım var. Aracımda sabahları çalıştırdığımda, motor düzensiz çalışıyor ek olarak vites boştayken gaza bastığımda şiddetli şekilde araçta sallantı oluyor. Gene aynı şekilde vites geçişlerinde tekleme ve vuruntu var. Araç ile vites farketmeksizin 1,2,3,4.viteslerde, sabit devirde( özellikle 2000 devire kadar)giderken titreme yapıyor. Bu sorunlara mukabil; buji( ngk), bobin(orijinal), enjektör değişti sorun halen geçmedi. Gittiğim 5. Usta da beyinden yapar dedi. Daha önce başına gelen oldu mu? Konu işe alakalı bilgisi olan varsa ve bilgi paylaşımı yaparsa çok memnun olurum.

emme manifoldu kurum bağlamış olabilir. Bir de duman cihazı ile kaçak testi yaptırın bir yerden hava alıyor olabilir.

emme manifoldu kurum bağlamış olabilir. Bir de duman cihazı ile kaçak testi yaptırın bir yerden hava alıyor olabilir.
Emme manifoldu ve subapların olduğu yerlere walnut blasting yaptırdım. Sorun geçmedi. Çıkma beyin buldum denedim teklemeyi kesmediği gibi başka arızalar da gösterdi, anlayacağınız araç beyni sağlam. Son olarak benzin basınç pompası ve hava alma ihtimali üzerine duruyorum.

Vag-com ya da başka bir cihazla hata kodlarına bakıldı mı? Buji, kablo ve ateşleme kontrol edilmişse enjektörlerde sorun olabilir.

hata kodlarına bakıldı; araçta 4 silindirde de yanma kesintisi gösteriyordu. Buji, bobin, enjektörler, oksijen sensörü hepsi orijinali ile değişti. Fayda etmedi.

Ben ilk defa değiştirdim Yeti'de, kaç TL idi hatırlamıyorum. Mann filitre seti ve mibil1 esp 5w30 ile birlikteydi.

Bende de yıllar önce bir tekleme sorunu vardı. Cihaza bağlayınca üçüncü silindirde sorun diye çıkıyordu. Motor sarsıntılı çalışıyor, tekleyip gaz yemiyordu. Sorun buji kabolusun ateşleme bobinine giren kısmın oksitlenmesinden kaynaklıydı. Oksitlenmeyi temizledim, o gün bugün sorunsuz çalışıyor. Daha önce paylaşmış olabilirim, gittiğim özel servis hem kabloları hem de bobini değiştirmişti. Ücret fazla geldiğinden bir sinirle köşeye attıkları çıkan kablo ve bobini bagaja atmıştım. 2-3 gün sonrası incelediğimde yukarıda bahsettiğim gibi temizleyip yerine taktım. Yeni takılanı da söktüm.
Neyse, benzin pompasını herhangi bir şikayetten dolayı değil 2011 95k km araçta artık zamanı gelmiştir diye, setin içinde olması avantajıyla yakın zamanda değiştirdim.

Herkese merhabalar; 1.2 tsi Polo , 135 binde manuel aracım var. Aracımda sabahları çalıştırdığımda, motor düzensiz çalışıyor ek olarak vites boştayken gaza bastığımda şiddetli şekilde araçta sallantı oluyor. Gene aynı şekilde vites geçişlerinde tekleme ve vuruntu var. Araç ile vites farketmeksizin 1,2,3,4.viteslerde, sabit devirde( özellikle 2000 devire kadar)giderken titreme yapıyor. Bu sorunlara mukabil; buji( ngk), bobin(orijinal), enjektör değişti sorun halen geçmedi. Gittiğim 5. Usta da beyinden yapar dedi. Daha önce başına gelen oldu mu? Konu işe alakalı bilgisi olan varsa ve bilgi paylaşımı yaparsa çok memnun olurum.
merhaba. yakın zaman triger değişimi yapıldı mı aracınıza ? eğer yapıldıysa sente ayarınız bozuk olma ihtimali yüksek..

Geri
Üst Alt