Merhabalar,
Benimde kafam da benzer sorular vardı. Forumdan
@İlker34 'ün garajında cc montajı yaptırırken, yazılım sohbeti sonrası us performance stage 1 yazılımı da yaptırıp çıkmış bulundum.
golf7 1.4 tsi 109 bin km idi sanırım, 2023 eylül sonu yazılım yaptırdım ve memnunum. Benzer şekilde günlük 110- 150 km tem üzerinde trafiksiz yol yapıyorum. 110-140 arası hız değişiyor. BMC kutu içi filtre var. Performance ara hızlanma çok fark etti benim aracımda, şuan araç 124 bin km de. full yazılımlı kullanım ilk bakıma girecek. Araçta 9500 km civarı yağ eksiltme oldu, fakat ışık yakacak boyutta değil kontrollerimde fark ettim, çubuğun dibine inmişti ekledim. Yazılım öncesi iki bakımda 15 binde bir çubukta yağ eksilmem yoktu. Fakat bu aracı daha fazla yüksek devirli kullanmış olmama bağlı olabilir.
Bakım periyodunu 9000 bine çekip kontrol ederek devam edeceğim. Tsı motarda aracı sıkıştırdığımızda bir miktar yağ eksiltmesi benim bildiğim kadarıyla anormal değil. Benzer olarak belirttiğimiz hızlarda aracım düzde max 15, 20 beygir ile yürüyordur araç yüke bile binmiyor. Aracı sıkıştırmayı abartmadığım ve bakım periyodunu öne aldığım sürece ben sorun yaşayacağımı sanmıyorum, fakat stok gibi de olmayacağı benim deneyimime göre kesin. Umarım yaşadığım süreç fikir açısından yardımcı olur.