Golf 7 yağ kaçağı hk.

YasinA

Yeni Üye
İsim
Yasin Azak
Araç
Golf 7
Merhabalar, geçen yıl golf 7 marka aracımı yetkili serviste yaptırmış olduğum bakımda araçta yağ kaçağı olduğu bilgisi verilerek yğksek maaliyetler çıkarmaları üzerine dışarda tanıdığım bir ustaya götürdüm. O da kaçak olmadığını bir problem olmadığını söyledi. Bunun üzerine aracı kullanmaya devam ettiğimde her 4-5 bin km’de 1 litre yağ eksiltmeye başladı. Ustayla görüştüğümde bunun da normal olduğunu söyledi. Ancak dün yapmış olduğum yağ eklemesi akabinde aracım park halinde olduğu yerde yağ kaçırdığını farkettim. Geçen yıl servisin benimle paylaşmış olduğu ve bugün çekmiş olduğum görselleri ekliyorum. Sorun nerden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 2da5c667-7c1f-48fe-b7ae-ac14a3d1c032.jpeg
    2da5c667-7c1f-48fe-b7ae-ac14a3d1c032.jpeg
    89.8 KB · Görüntüleme: 81
  • 936c9db2-5510-481f-944c-81d893cd9d91.jpeg
    936c9db2-5510-481f-944c-81d893cd9d91.jpeg
    161.2 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_7914.jpeg
    IMG_7914.jpeg
    132.3 KB · Görüntüleme: 79

Fotograflardan net bir bilgi çıkartamıyorum fakat 2013 golf aracımda motor üst kapağı yağ kaçırdığı için enjektör diplerinde yağ birikmesi oluyordu. Oradan aşağı kadar hiç sızdığını bilmiyorum ama isterseniz enjektör diplerini bir kontrol edin.

Ustaya gösterdim o da muhafazaya baktı yağ birikmesi veya kaçak yok dedi. Motor üst kapağındaki sızıntıya ait bir görsel var mı elinizde?

Gecmis olsun
O Nasil bir ustaymis ki her 4000/5000 km de 1 litre yag eklenmesi ne normal demis
Keske vw servisi araciniz da yag kacagi var dediginde nerden kacirdigini sorsaydiniz

Yukarıda paylaştığım görselleri attı yetkili servis. O zaman söylediyse de çok hatırlamıyorum açıkçası. Biraz performanslı kullanıyorum o sebeple normal dedi ve alttan kaçak olmadığı kanaatine vardık ancak başka bi yerden olabilir mi ona bakmam lazım

İlginç bir arıza daha :)

@YasinA
Merhabalar, geçen yıl golf 7 marka aracımı yetkili serviste yaptırmış olduğum bakımda araçta yağ kaçağı olduğu bilgisi verilerek yğksek maaliyetler çıkarmaları üzerine dışarda tanıdığım bir ustaya götürdüm. O da kaçak olmadığını bir problem olmadığını söyledi. Bunun üzerine aracı kullanmaya devam ettiğimde her 4-5 bin km’de 1 litre yağ eksiltmeye başladı. Ustayla görüştüğümde bunun da normal olduğunu söyledi. Ancak dün yapmış olduğum yağ eklemesi akabinde aracım park halinde olduğu yerde yağ kaçırdığını farkettim. Geçen yıl servisin benimle paylaşmış olduğu ve bugün çekmiş olduğum görselleri ekliyorum. Sorun nerden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba.

Direkt olarak bir çözüm beklemeyiniz.
Kaputu açıp motorun arkasına sağına soluna etraflıca bakıp görünen bir yağ var kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz.

Servisin gönderdiği manidarlı resme göre de yağ kaçağı olduğu görülüyor. Ancak yağ aşağıdan yukarıya akmayacağı için yukarıya doğru kontrol ettirin.
Muhtemelen görünen yağı temizleyip nereden geldiğini bulacaklardır.

Bu arada yağ yakma başka bir şey, yağ kaçırma başka bir şey.
Bu sebeple 4-5 bin km'de 1lt yağ eklemek kaçak için normal.

Zaten siz de zeminde yağ olduğunu bizzat görmüşsünüz. Kaçan yağın yerine koymak gerekmiş.

Geçmiş olsun.

Balata spreyi ile görünen tüm yağ ve kirleri temizleyin daha sonra yağın kesin olarak nereden sızdığını bulup sonra işlem yaptırın yoksa başınıza binbir dert alabilirsiniz sanayide.

Balata spreyi ile temizleme yaptık bugün nereden olduğu da anlaşılmadı 😁 Tuhaf tarafı 2 gündür arabanın yerini her 5-6 saatte bir değiştiriyorum ancak fotoğrafta olduğu gibi zeminde yağa denk gelmedim. Beklemedeyiz şuan için, önerileriniz için teşekkür ederim.

Ustaya gösterdim o da muhafazaya baktı yağ birikmesi veya kaçak yok dedi. Motor üst kapağındaki sızıntıya ait bir görsel var mı elinizde?
Görsel bulamadım. Halbuki foto çekmiştim. Muhafaza kapağını kaldırın orda enjektör diplerine bakabilirsiniz. Motor üst kapağının blokla birleştiği yeri tam tur bi kontrol edin. Kapak arka taraftan da sızdırma yapabilir.

4- 5 bin km 1litre yağ eksiltmesi normal ise bunun anormal olanı nasıl acaba ustanın kendi aracı margurus sanırım onla kıyaslıyor dur

ikinci ressimde sanki şanzımandan kaçırıyor gibi , çamur gibi olmuş zaten, uzun süredir kaçak yapmış sanırım,

ikinci ressimde sanki şanzımandan kaçırıyor gibi , çamur gibi olmuş zaten, uzun süredir kaçak yapmış sanırım,
Görünüş olarak evet şanzıman üzeri yağlı ancak yağ ekleme motora yapıldığı için ona ihtimal vermiyorum. Ha ekstra olarak şanzıman da kaçırıyorsa başka sorunlar olması gerekir.

Şanzımanı 6 ay önce değiştirdim Avek’te(kavrama+mekatronik). Öyle bir durum olsa servis bilgilendirirdi diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt