100.000km de ki araca yazılım atılır mı ?

kenankesikoglu

Yeni Üye
Araç
Golf 7 1.4 tsi
Merhabalar aracım Golf mk7 2016 1.4 tsi 125hp
Aracımın performansından normalde memnundum ama dün açık hava filtresi ve dump valve taktım. Yazılım yapmak zorunda hissettim her şey var sadece yazılım eksik gibi. Aracın bakımları tam zamanında yapıldı bu zamana kadar ve dsg kavraması yeni değişti. Yazılımı RSA da attırmayı düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba geçmişi çok önemli Örnek: araç var 80 binde 300bindeki araçtan çok daha kötü durumda sürekli şehir içi sıkışık trafikte kullanılmış bu iş sadece km ye bakmaz çalışma saati vs.. birçok açıdan bilmek lazım geçmişini.. örnek soğutma sistemi ne durumda araçlara ekstra geliştirme yaparken ilk iş soğutmadan geçer radyatörü verimsiz araç yazılımdan sonra ciddi masraflar açacaktır. motor blok ısısı +10 +20 değişmesi motor yağının ve diğer hareketli parçaların ömrünü de etkiliyor. ( bu nedenle yağ 5-7bin arası değişiyor. 10 binde de değişirsiniz 300k gitmez motor 200k gider :)
Cav A kodlu 1.4 tsi serisi bir kısım araç piston segman yataklarından sorun çıkarıyor. ( Bu konuda Tdi serisi kat kat başarılı )

Benim şahsi görüşüm mevcut piston yapısı tasarımsal hatalar nedeniyle uzun vadeli 130hp seviyesine kadar izin veriyor. Sonrası risk
Birde aracınız dsg umarım mekatronik bakımlarını güzelce yapmışlardır. ( Tüpün o ringi değişerek uygun tork ile sıkılması ve meka.. yağının 1 litre değişmesi.)

Merhaba, öncelikle yaptığınız değişiklikler hayırlı olsun. Aracınızın bakımları zamanında ve eksiksiz olarak, iyi malzemelerle yapılmışsa bence km'nin pek bir önemi kalmıyor. Burada önemli olan yazılımcıyı iyi seçmekte. RSA özellikle VAG grubu için nam salmış bir firma ancak fiyat olarak piyasa ortalamasının hayli üzerinde.

Merhaba geçmişi çok önemli Örnek: araç var 80 binde 300bindeki araçtan çok daha kötü durumda sürekli şehir içi sıkışık trafikte kullanılmış bu iş sadece km ye bakmaz çalışma saati vs.. birçok açıdan bilmek lazım geçmişini.. örnek soğutma sistemi ne durumda araçlara ekstra geliştirme yaparken ilk iş soğutmadan geçer radyatörü verimsiz araç yazılımdan sonra ciddi masraflar açacaktır. motor blok ısısı +10 +20 değişmesi motor yağının ve diğer hareketli parçaların ömrünü de etkiliyor. ( bu nedenle yağ 5-7bin arası değişiyor. 10 binde de değişirsiniz 300k gitmez motor 200k gider :)
Cav A kodlu 1.4 tsi serisi bir kısım araç piston segman yataklarından sorun çıkarıyor. ( Bu konuda Tdi serisi kat kat başarılı )

Benim şahsi görüşüm mevcut piston yapısı tasarımsal hatalar nedeniyle uzun vadeli 130hp seviyesine kadar izin veriyor. Sonrası risk
Birde aracınız dsg umarım mekatronik bakımlarını güzelce yapmışlardır. ( Tüpün o ringi değişerek uygun tork ile sıkılması ve meka.. yağının 1 litre değişmesi.)
Ankarada Aydoğdu özel serviste geçen hafta kalkışta titreme sebebi ile kavrama değiştirdim. Farklı bir şey yapmamıza gerek var mı diye sorduğumda ise gerek yok dedi usta. Bildiğim kadarı ile araçta DQ200 kodlu şanzıman var.

Merhaba, öncelikle yaptığınız değişiklikler hayırlı olsun. Aracınızın bakımları zamanında ve eksiksiz olarak, iyi malzemelerle yapılmışsa bence km'nin pek bir önemi kalmıyor. Burada önemli olan yazılımcıyı iyi seçmekte. RSA özellikle VAG grubu için nam salmış bir firma ancak fiyat olarak piyasa ortalamasının hayli üzerinde.
Geçen hafta fiyat için aradığımda 8.000TL fiyat verdiler. 125 hp 200nm — 160hp 250nm gibi fark oluyor. 160 veya 155 pek emin değilim. Mass marka yazılım şirketi ile konuştum 145hp dediler fiyat ise 2500TL. Mass çok uygun RSA çok pahalı ne yapsam bilemiyorum.

Ankara da
RSA da yaptir
Zaten aracini konturol edip araciyin durumuna bakarak size bilgi veriyorlar

Ankara da
RSA da yaptir
Zaten aracini konturol edip araciyin durumuna bakarak size bilgi veriyorlar
RSA dan Mert abi var çok ilgilidir, yapmak için yapmaz, önce deneme sürüşüne çıkar bakar log alır sonra yazılım yapar eğer uygunsa araç. Eski aracım RSA dan yazılımlı idi yanlış hatırlamıyorsam ben yaptırdığımda 110k gibi bişeydi kmsi.

Geri
Üst Alt