Camda Oluşan Kireç Lekeleri (Çözüldü)

DifferenceCan

Katılımcı Üye

İsim
Can
Araç
CADDY/A6/Clio
Arabayı kendim yıkamayı sevdiğim için sitemizin içinde musluktan çektiğim hortum ile arabamı yıkıyorum, geçen gün arabayı kısmen güneş altında (sadece ön tarafına geliyor) yıkadım ve ön camda hafif kireç lekeleri oluştu, bu lekeleri nasıl çıkartabilirim, sirke önermişler bu araca zarar verecek bir yöntem mi, elimde AutoGlym Glass Polish var ancak önceki araçlardan edindiğim tecrübe ile hiçbir işe yaramadı bu ürün ya da ben iyi kullanamadım, önerilere açığım, araçta seramik kaplama olduğundan kaportada iz kalacağını sanmam ancak sadece ön camda ve cam tavanda ince kireç lekesi gibi lekeler mevcut.

Araç yıkarken kullandığım ürünler : Gyeon Bathe ve Valet Pro Ph Nötr Snow Foam

Aracı tekrar yıkasam iyice , bir işlem yapmadan çıkar mı acaba bu lekeler.

1708931069987.png

Son düzenleme:

mutlaka yapıyorsunuzdur hatırlatmak istedim bende arabamı kendim yıkarım, sunger ile asla fırça yada yıkamacı yok. yıkadıktan sonra araba kurumadan tmiz bez ile silip kurularsanız leke kalmaz

mutlaka yapıyorsunuzdur hatırlatmak istedim bende arabamı kendim yıkarım, sunger ile asla fırça yada yıkamacı yok. yıkadıktan sonra araba kurumadan tmiz bez ile silip kurularsanız leke kalmaz
kış yıkaması yaptığım için bir kaç defa kwazer pompa ile ön yıkama yaptım, bu esnada ön cam bir kaç saat ıslak gibi kaldı sanırım o esnada oluştu lekeler, normal şampuan ile yıkayıp kil yapmadan bez ile glass polish yapmayı düşünüyorum

Bu tür glass polish (cam pastası) tarzı ürünler genelde polisaj makinası ile daha sağlıklı sonuç verir, kireçli yüzeyde süre uzadıkça elle uygulamada sağlıklı sonuç almak zorlaşır, ürünü kullanmadan önce “iyice çalkamanız” yararınıza olur.

Tavsiye verebilmek için; yüzeyde oluşan kireç miktarı, kirecin yoğunluğu, ne kadar zamandır yüzeyde olduğu gibi bir kaç değişken var. Kireç genel olarak yüzden alınması zor bir madde. Özellikle uzun süre beklemiş ve yüzeye işlemiş kireç için durum böyle.
Anlattığınız gibi, sadece son yıkamadan kaynaklı kireç lekeleri var ise, en az agresif seçenekten başlayıp, sonuç alınamazsa daha agresif yöntemleri denemekte yarar var.
1. Camı beyaz sirke ile silmeyi deneyebilirsiniz.
2. İPA diye geçen izopropil alkol deneyebilirsiniz.
3. Kil hamuru deneyebilirsiniz.
4. Herhangi bir markanın polish (pasta) ürününü el ile, tercihen makina ile deneyebilirsiniz.
5. Asıl amacı camdan çizik almak olan, ancak hafif baskı ve düşük devirle cam temizliği de yapabileceğiniz cam pastaları tercih edebilirsiniz. (carpro ceriglass tavsiye ederim)

Bu yöntemlerden biri mutlaka işinizi görecektir. Dediğim gibi, en az agresif yöntemden en agresife doğru gitmekte fayda var.

Önce camı Valet Pro Ph Nötr ile ılık su ile yıkadım ardından kurulayıp AutoGlym Glass Polish ürünü çok yumuşak bir mikrofiber beze bir miktar döktüm ve resimde de belli olan kısıma uyguladım, aracın camındaki yağmur kaydırıcıyı söktü sanırım, ıslattığım zaman bu şekilde o alanda su kalıyor fakat oldukça kayganlaştı yüzey, ve gözle görebildiğim kadarıyla bir etki etmiyor gibi ya da %20 30 etki ediyor gibi, kireç lekesi yaklaşık 1-2 gündür var normalde hiç yoktu, zaten araç henüz 6 aylık diyebiliriz, şuan arabayı komple tekrar yıkayacağım , cama auto finesse ceramic sıkıp temizleyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

Sirke için yüzeyi soldurabilir demişler, IPA daha mantıklı olabilir belkii.
Tavsiye verebilmek için; yüzeyde oluşan kireç miktarı, kirecin yoğunluğu, ne kadar zamandır yüzeyde olduğu gibi bir kaç değişken var. Kireç genel olarak yüzden alınması zor bir madde. Özellikle uzun süre beklemiş ve yüzeye işlemiş kireç için durum böyle.
Anlattığınız gibi, sadece son yıkamadan kaynaklı kireç lekeleri var ise, en az agresif seçenekten başlayıp, sonuç alınamazsa daha agresif yöntemleri denemekte yarar var.
1. Camı beyaz sirke ile silmeyi deneyebilirsiniz.
2. İPA diye geçen izopropil alkol deneyebilirsiniz.
3. Kil hamuru deneyebilirsiniz.
4. Herhangi bir markanın polish (pasta) ürününü el ile, tercihen makina ile deneyebilirsiniz.
5. Asıl amacı camdan çizik almak olan, ancak hafif baskı ve düşük devirle cam temizliği de yapabileceğiniz cam pastaları tercih edebilirsiniz. (carpro ceriglass tavsiye ederim)

Bu yöntemlerden biri mutlaka işinizi görecektir. Dediğim gibi, en az agresif yöntemden en agresife doğru gitmekte fayda var.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-02-26 120429.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-26 120429.png
    627.5 KB · Görüntüleme: 45
Auto Glym Glass Polish i ya ben kullanamıyorum ya da gerçekten çok soft bir ürün makine olmadan işe yaramıyor, çünkü ailenin diğer aracı 2015 A6 üzerinde de denediğimde elde ettiğim sonuç eskisi ile aynı idi, fayda etmek yerine gereksiz uğraş sebebi.

Çözüm bulundu arkadaşlar. Beyaz sirke bu işin reçetesi, temiz bir beze döktüğüm beyaz temizlik sirkesini cam üzerinde kireç olan bölgelerde ufak dairesel hareketler ile gezdirdim ve kireç lekesi çıktı, ardından nemli bez ile üzerinden geçtim. Şuan içim rahat etsin diye arabayı komple yıkayacağım.
@CemPektaş ' a teşekkürler.

Önce camı Valet Pro Ph Nötr ile ılık su ile yıkadım ardından kurulayıp AutoGlym Glass Polish ürünü çok yumuşak bir mikrofiber beze bir miktar döktüm ve resimde de belli olan kısıma uyguladım, aracın camındaki yağmur kaydırıcıyı söktü sanırım, ıslattığım zaman bu şekilde o alanda su kalıyor fakat oldukça kayganlaştı yüzey, ve gözle görebildiğim kadarıyla bir etki etmiyor gibi ya da %20 30 etki ediyor gibi, kireç lekesi yaklaşık 1-2 gündür var normalde hiç yoktu, zaten araç henüz 6 aylık diyebiliriz, şuan arabayı komple tekrar yıkayacağım , cama auto finesse ceramic sıkıp temizleyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

Sirke için yüzeyi soldurabilir demişler, IPA daha mantıklı olabilir belkii.

Beyaz sirke sulandırıp yapınca zarar vermez diye düşünüyorum.

Etki etmezse kil ve ipa denenebilir yada çevrede iyi bir detailingci varsa onlara başvurulabilir. Camda leke olunca bende sinir oluyorum. Göz takılıyor.

Çözüm bulundu arkadaşlar. Beyaz sirke bu işin reçetesi, temiz bir beze döktüğüm beyaz temizlik sirkesini cam üzerinde kireç olan bölgelerde ufak dairesel hareketler ile gezdirdim ve kireç lekesi çıktı, ardından nemli bez ile üzerinden geçtim. Şuan içim rahat etsin diye arabayı komple yıkayacağım.
@CemPektaş ' a teşekkürler.
Şimdi gördüm sevindim. Saf olarak uyguladınız di mi? Elimin altında beyaz sirke her ihtimale bulunur.

Şimdi gördüm sevindim. Saf olarak uyguladınız di mi? Elimin altında beyaz sirke her ihtimale bulunur.
Mikrofiber beze doğrudan döktüm, herhangi sulandırma yapmadım, aracın camında ufak dairesel hareketler ile lekeler çıktı, sonrasında nemli bez ile tekrar sildim.
Yıkama eldivenim makineden çıkınca komple yıkayıp cama hızlı cila sıkacağım.

Geri
Üst Alt