1.0 e tsi, 1.5 e tsi?

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Merhaba Arkadaşlar.

Uzun zamandır kullandığım golf 7 1.2 tsi aracımı ayarlayabilirsem kendimi değiştirmek istiyorum.
Doğuş oto maslaktan teklif aldım 1.0 e tsi life paket 1.480 bin TL.

1.0 e tsi ile 1.5 e tsi arasında ciddi bir güç farkı var mı, kronik sorunlar, yakıt tüketimleri
Siz olsanız tercihinizi hangisinden yana kullanırdınız?
Teşekkür ederim şimdiden.

Merhaba Arkadaşlar.

Uzun zamandır kullandığım golf 7 1.2 tsi aracımı ayarlayabilirsem kendimi değiştirmek istiyorum.
Doğuş oto maslaktan teklif aldım 1.0 e tsi life paket 1.480 bin TL.

1.0 e tsi ile 1.5 e tsi arasında ciddi bir güç farkı var mı, kronik sorunlar, yakıt tüketimleri
Siz olsanız tercihinizi hangisinden yana kullanırdınız?
Teşekkür ederim şimdiden.
Şartlar el veriyorsa 1.5eTsi çok güzel motor, 4 silindir olması çok daha pürüssüz çalışacağı anlamına geliyor, aralarında 35 40 hp fark var tork olarak yaklaşık 50nm gibi, 1.0eTsi makyajlı kasada gelmeyecek hatta yanlış bilmiyorsam.

2 seneden fazladır 1.0 eTSI kullanıyorum. Kişiden kişiye farkeder tabi ki ama bana 1.0 yeterli geliyor. 130-140'a kadar ara hızlanmaları da güzel, yakıt tüketiminden de memnunum.
1.5 golf kullanmadım ama Scala 1.5 tecrübem oldu. 1.0'a göre tepkileri çok daha iyi.
Yakıt tüketimi olarak aralarındaki fark uzun yol diyebilirim. 1.5 TSI ile uzun yolda daha düşük tüketimler elde edilebiliyor, özellikle araç yüklü ve rampa çok ise.

1.0 eTSI Life yerine 1.0 eTSI Style paket alırdım,

1.5 eTSI motorlu Golf almak artık mantık çerçevesi olmaktan çıktı, Sebebi artık o rakamlara Audi A3 1.5 Advanced paket alınabiliyor.

Geri
Üst Alt