Paçalık / Çamurluk / Mud Flap

DifferenceCan

Katılımcı Üye

İsim
Can
Araç
CADDY/A6/Clio
Bu ürünler hakkında tecrübesi olan var mı, takarken kesme biçme delme yapılıyor mu ?

Continental Cars sayfasından alışveriş yapan oldumu

Rally Armor da çok güzel fakat hiçbiri de türkiye de mevcut değil nereden nasıl tedarik edebiliriz.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-03-05 142436.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-05 142436.png
    101.8 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2024-03-05 142445.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-05 142445.png
    117.8 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran görüntüsü 2024-03-05 142531.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-05 142531.png
    305.2 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran görüntüsü 2024-03-05 143456.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-05 143456.png
    505.6 KB · Görüntüleme: 39
golf 7 aracıma ön ve arkalara takmak için aliexpreste hazır set satın alıp taktım.
aracınızın marşpiyellerinde kesinlikle sonradan taktığınız gti R vs gibi marşpiyel eklerinin olmaması gerekiyor. eğer var ise sadece arkalara takabilirsiniz önlere takamazsınız.
aracın orjinal ise hiçbir şey takmadıysan hiçbir şey sökmeden set içinde tors vida ve bu vidayı rahat takabileceğin Z şeklinde bir tors tornavidada var.
bence her araçta özelliklede arkalarda olması gereken bir parça.
yolda giderken hepimiz görmüşüzdür arka paçalığı olmayan araçların lastik tekerlerinden ön camlarımıza görüşü kapatan sürekli silecek çalıştırdığımız yoldaki suları atarlar.
paçalık olanlarda çok çok az attığını kendim bizzat paçalık olan ve olmayanla görerek kıyaslama yapmıştım.
Kışın önlerdekiler yoldaki kirli suyu çamuru aracın alt tabanına ve yan kapılara geçiş yapmasını engeller, arkadakiler aracın arka tamponun kirlenmesini ve bence en önemlisi arkanızdaki aracın görüşünü tehlikeye atmazlar.
yazın ise özelliklede mıcırlı küçük taşlı yollarda seyahat ettiğinden ön tekerden gelecek taşların kapılara çarpmasını önler,arkalar ise arkanızdaki aracın cam kaput gibi yerlerine taşın sıçramasını engeller.
bence unutulmuş ama fonksiyonu pek bilinmeyen bir aksesuardır.

golf 7 aracıma ön ve arkalara takmak için aliexpreste hazır set satın alıp taktım.
aracınızın marşpiyellerinde kesinlikle sonradan taktığınız gti R vs gibi marşpiyel eklerinin olmaması gerekiyor. eğer var ise sadece arkalara takabilirsiniz önlere takamazsınız.
aracın orjinal ise hiçbir şey takmadıysan hiçbir şey sökmeden set içinde tors vida ve bu vidayı rahat takabileceğin Z şeklinde bir tors tornavidada var.
bence her araçta özelliklede arkalarda olması gereken bir parça.
yolda giderken hepimiz görmüşüzdür arka paçalığı olmayan araçların lastik tekerlerinden ön camlarımıza görüşü kapatan sürekli silecek çalıştırdığımız yoldaki suları atarlar.
paçalık olanlarda çok çok az attığını kendim bizzat paçalık olan ve olmayanla görerek kıyaslama yapmıştım.
Kışın önlerdekiler yoldaki kirli suyu çamuru aracın alt tabanına ve yan kapılara geçiş yapmasını engeller, arkadakiler aracın arka tamponun kirlenmesini ve bence en önemlisi arkanızdaki aracın görüşünü tehlikeye atmazlar.
yazın ise özelliklede mıcırlı küçük taşlı yollarda seyahat ettiğinden ön tekerden gelecek taşların kapılara çarpmasını önler,arkalar ise arkanızdaki aracın cam kaput gibi yerlerine taşın sıçramasını engeller.
bence unutulmuş ama fonksiyonu pek bilinmeyen bir aksesuardır.
aracım tamamen stok, yazlık jantlarımı biraz spor birşey alacağım için kaporta ile aynı seviyede olacak çıkıntılığı, mevcut jantlarda bile en ufak sudan geçince araba boydan boya su ve kir oluyor, dediğiniz gibi bence en fonksiyonel aksesuar, ama bu ürünleri temin edebilir miyim bilmiyorum

golf 7 ve 7,5 seçenekli paçalık almak isteyenler için aliexpress linkidir
https://tr.aliexpress.com/item/1005...st_main.5.24573d12u32pxt&gatewayAdapt=glo2tur
ramazan hocam istersen aracın için bu satıcılardan bir araştırma yap bulabilirsin büyük ihtimalle
dediğin gibi tertemiz arabayla bir su çukurundan yada ıslak zeminden geçtiğinde o tekerlekten yan kapılara gelen suyu çamuru ben çok iyi bilirim.

Geri
Üst Alt