Arceo Valencia jant

kenankesikoglu

Yeni Üye
Araç
Golf 7 1.4 tsi
mk7 golf aracıma geçtiğimiz günlerde Arceo Valencia jant aldım önce ki jantlar orijinal highline jantıydı 17inç, aldığım jant 18inç genişliğine bakmadan aldım jantın ve şuan da önden taşmış durumda ve araçta eibach 3.5cm yay var. Jantın çamurluklardan taşması ne gibi problemler yaratabilir?

Dijon ET49, Arceo Valencia ET35. Arada ciddi fark var. Derin çukurlarda veya yüksek tümseklerde lastik çamurluğa fazlasıyla sürtünüp zamanla yandan aşınacaktır. Tam dönüşlerde davlumbazın içine sürter mi bilemiyorum, teknik olarak hesaplamak lazım. @forzaGilles @hosmyy hocalar daha net bilgi verebilirler.

Dijon ET49, Arceo Valencia ET35. Arada ciddi fark var. Derin çukurlarda veya yüksek tümseklerde lastik çamurluğa fazlasıyla sürtünüp zamanla yandan aşınacaktır. Tam dönüşlerde davlumbazın içine sürter mi bilemiyorum, teknik olarak hesaplamak lazım. @forzaGilles @hosmyy hocalar daha net bilgi verebilirler.
1 aydır kullanıyorum davlumbazın en üstteki vidasına sürtme yapıyordu. Forumdan baktım ve bir kaç kişi daha bu sorunu yaşamış ve vidayı sökmüş. Bende öyle yaptım ancak hala derin çukurlarda çok az bir sürtme sesi var. Aşındıracağını düşünmüyorum lastiği çünkü çok saliselik bir olay. Uzun süre yani birkaç yıl sonra ciddi aşındırırsa lastiği değiştiririm. 3 yılda bir değiştiriyorum zaten.

hocam https://www.willtheyfit.com/ bu site üzerinden eski ve yeni jant ölçülerini ve farklarını hesaplayabilirsiniz, çamurluk sürtme sorunu yoksa eğer zararları; yakıt tüketimi ve aracın daha çabuk kirlenmesi olacaktır.

Geri
Üst Alt