Golf 8 Işıklı Panjur


Gkt94

Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2023
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
Konum
Bursa
Araç
Golf 8 Impression
Arkadaşlar merhaba

Golf8 imp aracıma ışıklı panjur montajını kendim yapmak istiyorum.

Sebebi şu ki orjinal parça 6000 tl, retrofitçiler 10000 tl fiyat istiyor.

Izgarayı sökmek 2 civata. Elektrik tesisatını da ayrıca alıyorum. Bana sadece elektrik bağlantı şeması gerekli.

Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Selamlar, sadece montaj ve elektrik hattını çekmek yetmeyecek maalesef. Kodlanması için Obdeleven var, sfd kilidi açılması ve işlem yapılması gerekiyor. Eğer elinden geliyor ve o masrafa girerim dersen forumda bu konuda açılmış bir konu var.
 
Geçen sene panjur fiyatı yaklaşık 4 lira civarlarındayken de ben 10k gibi teklifler almıştım. Retrofit yapanlar parçayı kendileri servisten temin ediyor. Bu da bir süreç olduğu için fiyatın üzerine eklemeleri çok doğal. Bunun dışında soket ve kablolar serviste satılmıyor.

Genelde şu kodlama bu donanım için yarar diye bir klavuz mevcut değil. Donanımlı araçların kodlaması örnek alınarak ilerleniyor. Dolayısıyla kablolamayı ben yapayım kodlamayı da uzaktan yaptırırım diye düşünüyorsanız her şey dört dörtlük çalışmadığı durumda hata ayıklamanız çok zorlaşacaktır.

Forumda bu işi yapan arkadaşlar olduğu kadar kendileri yapanlar da azımsanmayacak kadar var. Eğer bu işe girişmek istiyorsanız hem elinizin yatkın olması hem donanımınızın tam olması hem de problem durumunda danışabileceğiniz ahbaplarınızın olması faydanıza olur.
 

Geri
Üst Alt