Sürücü kapısındaki ses?

İsim
Cemalettin Malgaç
Merhaba, aracımı alali henüz 2 hafta oldu, memnun olmadığım bir şey yok fakat bir tereddütüm var. Sanki ilk hafta arabada fazla yalniz kalmadığımdan ya da arabayı görsel olarak incelemekten işitsel incelememi yapmadığımdan duymadığım, 2.haftadan itibaren sürücü kapısında özellikle pürüzsüzden bir tık fazla pürüzlü yolda seyrederken duyduğum çok hafif tıkırtı hoşurtu tarzı, daha çok kapı lastiklerine ait olduğunu düşündüğüm, arabamın derin sessizliğnden gelen hafif şuphe uyandırıcı bir ses var. Bu ses lastiklerin bu mevsime has genleşmesi ya da aracın yeni olmasından dolayı lastiklerin esnemeye alışmasına ait bir ses olabilir mi? Buna benzee bir şey yaşayan var mı? Bu bir sorunsa çözümünü bilen var mı? 

Not: Bu ses gerçekten çok az, trim sesi diyemedim bile. Ama araba çok sessiz, bu ses de nesi diyor insan her ufak sese;) @silvershadow @fcsrn

Böyle bir ses bende de geliyor bugün daha çok dikkat ettim bende 40 yanak lastikle durbanın sertliğine bağlamıştım.Demek sizdende geliyor böyle bir ses.Şoför tarafında kapı lastiklerinden gelen bir ses gibi.

Böyle bir ses bende de geliyor bugün daha çok dikkat ettim bende 40 yanak lastikle durbanın sertliğine bağlamıştım.Demek sizdende geliyor böyle bir ses.Şoför tarafında kapı lastiklerinden gelen bir ses gibi.
Yok yok bunun o kadar uzaktan ya da tekerlerden değil kesinlikle kapıdan geldiğine eminim, sizin aracınız da yeni mi?

Yok yok bunun o kadar uzaktan ya da tekerlerden değil kesinlikle kapıdan geldiğine eminim, sizin aracınız da yeni mi?
Evet 11 mayısta aldım.Yok ben tekerlerden geliyor demek istemedim.Bende 40 yanak lastik 18 jant spor süspansiyon var aracım haliyle sert sizin aracınıza göre.Ben bu sertliğe yoruyordum gelen sesleri ama sizin araçta 45 yanak lastik ve 17 jant normal süspansiyon mevcut.Ve şikayetimiz aynı sesten dolayı.

Merhaba, aracımı alali henüz 2 hafta oldu, memnun olmadığım bir şey yok fakat bir tereddütüm var. Sanki ilk hafta arabada fazla yalniz kalmadığımdan ya da arabayı görsel olarak incelemekten işitsel incelememi yapmadığımdan duymadığım, 2.haftadan itibaren sürücü kapısında özellikle pürüzsüzden bir tık fazla pürüzlü yolda seyrederken duyduğum çok hafif tıkırtı hoşurtu tarzı, daha çok kapı lastiklerine ait olduğunu düşündüğüm, arabamın derin sessizliğnden gelen hafif şuphe uyandırıcı bir ses var. Bu ses lastiklerin bu mevsime has genleşmesi ya da aracın yeni olmasından dolayı lastiklerin esnemeye alışmasına ait bir ses olabilir mi? Buna benzee bir şey yaşayan var mı? Bu bir sorunsa çözümünü bilen var mı? 

Not: Bu ses gerçekten çok az, trim sesi diyemedim bile. Ama araba çok sessiz, bu ses de nesi diyor insan her ufak sese;) @silvershadow @fcsrn
Değerli Hocam 

Evet bu tarif ettiğinize benzer sesler duyan dostlarımız oldu.

Bunlardan 2 tanesi hariç genellikle hemen hepsinin kullanıcı kaynaklı olduğu anlaşıldı.  Size önce bu olasılıkları ortadan kaldırmanız için 

Muhtemel kaynaklar:

1. Aracın bütün cep, göz ve kapakların tam kapalı olduklarına ve tamamen boş olduklarına emin olalım 

İçlerinde şu şişesi (boş veya dolu fark etmez), Gözlük, bozuk para, anahtar, çanta fermuarı kredi kartı, benzin istasyonu kartı dahil akla gelen hiç bir şey bulunmamalıdır 

2. Lastiklerinizin arasına taş, çakıl veya benzeri bir cismin sıkışıp sıkışmadığı kontrol edilmeli.

3. Aracı park ederken kaldırma cıkıyor musunuz? Veya kaldırıma çıkmanız gerekti mi? Veya  Aracin belli bir hıza ulaştığında ortaya çıkıp belli bir hızdan sonra kaybolup kaybolmadığına dikkat etmeli. Eğer bu tip bir ses ise rot ve balans kontrolü yaptırmalı.

4. Hiç biri değilse bir dostumuz kapı panelini söktürüp yalıtım malzemelerini kontrol ettirdiginde bir kablo demeti sabitleyicisinin eksik olduğu görüldü.  Dilerim bu değildir. 

@Cemalettin Malgaç @driver_can 24 Mart ta aldım ben de aracı., benzer bir ses arasıra benim ön yolcu kapısından geliyor., benim araçta 45 yanak 17 dijon ve normal süspansiyon mevcut., arasıra hafif yama yapılmış kaymak gibi olmayan hafif pütürlü ama çok kötüde olmayan pürüzlü diyebileceğim asfalt yolda geliyor., tıkırtı desem tam tırkırtı gibi değil., trim tıkırtı karşımı gibi bir ses sanırsam., bazen de ses kesiliyor 1-2 gün yok oluyor., @silvershadow Murat Hocam bilir benim arabanın ceplerinde vs yerlerde ses yapacak bişey olmaz bulundurmam., sadece islak mendil paketi olur torpido da., üstüne pek varmadım arasıra kulak veriyorum yakında nokta atışı yapıp nerden geldiğini bulurum ama kapı triminiden geliyor ise (umarım değildir) bi ses için kapı döşemesini söktürmem biyeri düzeltirken başka bi yeri bozuyorlar., Bilgisayarım da Golf'ün fabrikada montajlanırken her bir vidasının kaç torkta ne kadar sıkıldığı ile ilgili detaylı bir pdf dosyası vardı, ama bir türlü bulamıyorum., nerden edindiğimi de hatırlamıyorum., bulursam böyle seslerde bir yeri söktürüp tekrar montaj yaparken söktüğümüz yeri ne fazla ne eksik sıktırıp tıpki fabrikadaki gibi tek seferde vıııırrrrt diye  makinayla sıkardık ses e değilde (nasıl olsa hallolur) dosyayı kaybettiğime sinir oldum s=s20

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu eğer tahmin ettiğim olay ise o tıkırtı sağ araç tarafındaki güneşlikten geliyor olabilir. Eğer servise bu şekilde giderseniz. Hemen hallediyorlar. Benimde başıma gelmişti. Düzeltildi.

@34mre1907 Sağ güneşlik kapıyı örtünce ses yapıyor. Bunu nasıl çözdünüz acaba?

Geri
Üst Alt