Golf 7 1.2 tsi 2016 yakıt tüketimi

ogunduzel

Yeni Üye
İsim
Ogün
Araç
Golf 7
Merhabalar herkese.

Forumda yeniyim ve aracımıda yeni aldım. Ankara’da ikamet ediyorum. 1.2 tsi 2016 dolu bir araç. Geri görüş kamerası, sunroof, katlanır ayna, orjinal büyük ekran ve ambians paketli güzel bir araç. 47 bin km’de. Dizel araçtan inip buna binince yakıt konusunda çok afalladım açıkçası ibrenin sürekli inişini görebiliyorum. 6.4-7.5 arası yakıt tüketimim oluyor genel olarak normal mi bu kadar yakması? Ve tavsiyeniz olur mu?

Merhabalar herkese.

Forumda yeniyim ve aracımıda yeni aldım. Ankara’da ikamet ediyorum. 1.2 tsi 2016 dolu bir araç. Geri görüş kamerası, sunroof, katlanır ayna, orjinal büyük ekran ve ambians paketli güzel bir araç. 47 bin km’de. Dizel araçtan inip buna binince yakıt konusunda çok afalladım açıkçası ibrenin sürekli inişini görebiliyorum. 6.4-7.5 arası yakıt tüketimim oluyor genel olarak normal mi bu kadar yakması? Ve tavsiyeniz olur mu?
Ankara içi trafikte iseniz normal.

Araca alıştıkça tasarruflu sürmeye başlarsanız belki biraz daha düşer.

Aynı aracı 7 yıldır kullanıyorum, Manisa'da şehir içi dikkatli kullanım ortalamam 6,1 litre, şehir dışında 5 litrelere kadar düşebilir. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Şehirdışı sakin kullanımda 5l ve altını görebilirsiniz, toplamda 1000km üzerine çıkmışlığım var. Şehir içinde söylediğiniz rakamlar normal, belki biraz sakin kullanarak 6l ve altını görebilirsiniz.

1.6 tdi ile 6.5 yakıyorum(İstanbul). Dizelden geçtim derken 1.6 tdi kullanıcısı mıydınız ?
Bence normal yakıt değerleriniz.

Uzun yolda 160-180 km/h hızlarında seyredip Ankara'ya varınca depoyu doldurdum. 480 km ortalaması 8.9 litreydi

Ankara Yaşamkent Bp'den depoyu doldurup hemen benzinlik çıkışından Eryaman yönüne doğru çevreyoluna bağlandım.

105 km/h hıza ACC'yi açarak Eryaman sapağından ayrıldığım an çektim.

1715886894832.png

Ankara'da sakin sürüş profilinde şehiriçinde 5-5.2 ile gezdiğim doğrudur.

Nasıl yaklaşırsan sana da öyle yaklaşırım diyor tsi :)

1.0 tsi manuel 17 inç yazlık lastik.....

Geri
Üst Alt