Ağır bakım soruları

ayberkenis

Yeni Üye
İsim
Ayberk Enis
Araç
Golf 7 2016 1.2 TSI Bluemotion Comfortline
Merhaba iyi forumlar,

2016 model Golf 7 - 1.2 TSI Comfortline Bluemotion aracım 117 bin km'ye geldi. 114 bin'de yağ değişimi yapılırken usta, triger'in km'sinin geldiğini söyledi. Kulaktan dolma olarak da DSG'nin bakımının 100-120 bin civarı olduğunu duydum. Triger set değişimi ve DSG bakımının ne zaman yapılması gerekir, kaç KM'yi geçirmeden tamamlamalıyım? DSG bakımında neye dikkat etmek gerekir? Şuan da vites geçişlerinde vs. herhangi bir sorun yok. Sadece bazen vites küçültmek ve büyültmek arasında kararsız kalıyor, o durumlarda kulakçılar veya DSG'yi triptonik moduna alıp elle vites küçültüyorum. Genellikle dik yokuşlarda çıkarken 2'de çıkmaya çalışıyor.

İstanbul Anadolu yakası bu ağır bakımları güvenle nerede yaptırabilirim? Bildiğiniz önerebileceğiniz bir usta var mı?
Ağır bakımlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

İyi forumlar herkese.

Bende 112 nin km değiştirmiştim ama benim aracımda triger kayışında çatlamalar ve diş izleri vardı. onu gördükten sonra biraz aceleci davrandım. Dsgnin mekatronik yağı değişimi yapılıyor ama onu da 60 bin km de bir tavsiye ediyorlar diye biliyorum. daha önce değiştirmediyseniz değiştirmeniz iyi olur. kapak açılmışken akümülatör tüpün de gevşek mi kontrol etmiş olursunuz. Şanzıman yağını da değiştirmeniz faydanıza olacaktır ama malzemeleri sizin almanız daha iyi olur. bazı ustalar elinde olan malzemeyi kullanmak için farklı yağlar kullanabiliyor.

Yetkili servis triger değişimini net olarak 120.000' de değişmesini öneriyor. 109.000' de araç götürdüm yıl ortalaması 6000 Km olduğu için istersen değiştirelim ama biz seneye değiştirmenizi öneriyoruz minvalinde konuştular. DSG yağ değişimini de 60.000 diye biliyorum ben de.

Geri
Üst Alt