Yoğun Yağmur, Dolu, Su Birikintisinden Geçiş Sorun Olur mu ?

DifferenceCan

Katılımcı Üye

İsim
Can
Araç
CADDY/A6/Clio
Herkese iyi akşamlar, bugün bölgemizde sarı kod afet uyarısı vermişlerdi, tesadüfen tamda ben dışarı çıktığımda yakalandım. (öncesinde hava iyiydi)

Aracın üzerine minik minik dolu taneleri yağdı, doludan kaçmak için birazcık hızlı sürdüm yaklaşık 80 90kmh gibi, yollar şeritleri görebileceğim kadar ıslaktı ,şehir içi trafiktede ise logarlar alt yapı herşey patlamış, gölet gibiydi, mecburen kısmen derin sulardan geçtik(yavaş), bu şekilde araca bir zarar vermiş olurmu ve minik dolu göçük yapar mı?

Motor alt muhafazası hafif ıslak ve pis gibiydi ama su ön ızgaradan mı girdi bilmiyorum.

Tam siteye girmeden önünde minik bir gölet oluşmuş, derinliği git gide artınca son anda fark edip durdum geri çıktım, yaklaşık 20 ile gidiyordum ve hemen yavaşladım, sanırım su tamponun alt kısmını biraz geçti ya da o civarlardaydı.

Ben geri çekildikten sonra bir tane kartal girdi o suya, onun arka tampon seviyesine kadar su vardı.

Motor alt muhafazasının üstten görüntüsü, ıslak kısımları işaretledim.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-05-23 214843.png
    Ekran görüntüsü 2024-05-23 214843.png
    70.1 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_2506.jpg
    IMG_2506.jpg
    130.7 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_2514.jpg
    IMG_2514.jpg
    142.5 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_2515.jpg
    IMG_2515.jpg
    280.2 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:

Geçmiş olsun çıkmamak lazım böyle durumlarda...

Benim dsg su almıştı volant daha doğrusu sonra sarsıntılı çalıştı ilk marşta devir de oynuyordu. Şuan havalar iyi oldugu için sorun yok ama yağmurlu günlerde tekrar oluyordu hafif bir sarsıntı oluyordu kavramayla birlikte Kilometrem biraz daha artınca değiştirmeyi düşünüyorum. Böyle olaylarda DSG ilk sorun çıkaracak parça.

Bişey olmaz o kadar takılmayın. Kapılardan içeri su sızana kadar sorun yok.

Benim dsg su almıştı volant daha doğrusu sonra sarsıntılı çalıştı ilk marşta devir de oynuyordu. Şuan havalar iyi oldugu için sorun yok ama yağmurlu günlerde tekrar oluyordu hafif bir sarsıntı oluyordu kavramayla birlikte Kilometrem biraz daha artınca değiştirmeyi düşünüyorum. Böyle olaylarda DSG ilk sorun çıkaracak parça.
marşta vs herhangi sorun olmadı, sabahta baktım tekrar, diskler yapışmış sadece ıslak kaldığından sanırım.

Düşük hızda geçtiğiniz için bir şey olmamıştır diye düşünüyorum, yine de sürerken aracı dinleyin.

Detaylı temizlik için iş çıkması can sıkıcı.

Düşük hızda geçtiğiniz için bir şey olmamıştır diye düşünüyorum, yine de sürerken aracı dinleyin.

Detaylı temizlik için iş çıkması can sıkıcı.
Sorun yok çok şükür, sadece motor alt muhafaza kirlendi işte, onada ben bişey yapamam sanırım, sökmesi vs çok zor lift olmadan. Olmazsa serviste rica edeirm.

Geri
Üst Alt