Skoda kamiq 2024 pleasee.

oğuzhankarabulut

Yeni Üye
İsim
Oğuzhan
Araç
Golf 7,5 tdi 2017mdl
Merhaba 0 kamiq aldim monte carlo paket,
1) rodaj dönemi nasıl atlatılır ?
2) trafik levhasi okuma sistemi var ama okumuyor, bayiyle gorustugumde haritalar tam yuklenmedi dedi kapali dedi seneye acilir dedi vs nedir bunun okumama sebebi ?

Tesekkurler.

2000 3000 km dip gaz yapmadan standart kullanmak yeterli olur diye düşünüyorum. Kısacası dengeli bir şekilde tüm devir aralıklarını kullanmak iyi olur

İlk 1500km ani hızlanma , dip gaz kaçının. 120km/h hızı ve 3000 devri geçmeyin. Ortalama 400-500 km de fren ve lastiklerin rodajı sürer. Yani yumuşak bir sürüş gerçekleştirin. Uzun yol genelde önerilmez. Bende aracı sıfır alınca uzun yol yapmam gerekti, sabit devirden kaçındım. Kulakçıklardan veya DSG kolunu manuele alıp ara ara farklı devirlerde sürüşüme devam ettim. Yakıt ekonomisini düşünmedim. Misal araç uzun yolda 2000 devirde gidiyordu, bir vites küçülttüm, devir 2500 li seviyelere gelmiş oldu.

Devamını forzaGilles hocam bir ara yazmıştı. Ondan alıntı yapıyorum.

""
1.500 km ‘den sonra rodaj biter, şuan motorun alışma sürecinde birbirinden farklı metallerin alışması neticesinde yağınızda metal talaşları oluştu, motor yağı ve yağ filtresini değiştirerek bu metal talaşlarından kurtulmak gerekir.

Motor açma işlemi; aşağıda söylediklerimi vitesi S moduna alarak yapınız);

(1.500-2.000 km arası)
Aniden yüksek devirler çevirmekten ve ani hızlanmalardan kaçının, ilk 15 gün falan 3.000-3.500 devirde vites değişimi yapın, fakat 130 km hızı geçmeyin,

(2.000-2.500 km arası) “ara sıra” 4.000-4.500 devirde vites değiştirin, bazen kısa süreli 140-150 km hızlara çıkın,

(3.000-4.000 km) “ara sıra” 5.000-5.500 devirde vites değişimi yapın, bu aşamada yine ara-sıra kısa süreli ani hızlanmalar gerçekleştirin,

(4.500-5.000 km) son aşamada bazen kısa süreli 160-180 km hızlara çıkın, bu aşamadan sonra motor açma işlemi tamamlanmış olur. Artık Normal kullanım tarzınıza geri dönebilirsiniz. Bu söylediklerimi sürekli değil ara sıra yapıyorsunuz. ""

Konu basliginin amaci nedir? Pleaseeee yazinca ne oluyor mesela?

Bu sekildeki konulara bilgisi olan dahi yazmiyor. Niye? Çünkü seviyesiz geliyor. Forumun amacı, bilginin paylaştıkça çogalması. Bu şekilde olunca kalıcı bilgi olmuyor.

Koskoca Skoda rodaj diye kullanıcı insiyatifine bırakıp araç yapıyorsa yazık Rodaj çok eskilerde kaldı şimdi aldın depoyu doldur istediğin gibi git

Koskoca Skoda rodaj diye kullanıcı insiyatifine bırakıp araç yapıyorsa yazık Rodaj çok eskilerde kaldı şimdi aldın depoyu doldur istediğin gibi git
Hocam rodaj her araç için ,hatta hoparlör için bile vardır. Ancak artık üretilen bütün ürünler öyle yüksek toleranslarla, neredeyse kusursuza yakın üretiliyor ki rodaj yapmasanız dahi sorun oluşturmuyor. Lakin araç kitapçığında bile yazıyor ilk 1500-2000 km alışma süreci olduğunu ve tam yükten kaçınmaya çalışın diye, altına da not düşmüşler, ''iyi alıştırılmış bir motor daha verimli çalışabilir'' gibisinden..

Hatta M Power araçlar da rodaj sonrası (2.000km) bakım istiyor mesela, adamlar daha özel ürünleri daha titiz kullanılmasını isterken, standart kullanıcı ürünlerinde alışma sürecine dikkat etmemiz gerektiğini ama rodaj bakımı yapmasanızda sorun olmayacağını belirtiyor aslında.

Öyleki lastik alınca bile ilk 500-600km alışma süresi var derler mesela. Çok dikkat etmesenizde oluyor evet ama her cihazın her ürünün bir alışma süreci vardır.

Geri
Üst Alt